Смениха ръководството на ВМЗ-Сопот

3439
Смениха ръководството на ВМЗ-Сопот
Снимка: БГНЕС

Изненадващо бе сменено цялото ръководство на Вазовските машиностроителни заводи в Сопот на събрание на Акционерното дружество, иначе планирано от доста време за днес, пише БГНЕС.

Върната е длъжността "изпълнителен директор", но на нея е назначен не търговският пълномощник Богдан Богданов, а досегашният му заместник по производствените въпроси Иван Гецов.

Освободени от Съвета на директорите са досегашните му членове Тодор Дичев, бивш шеф на ДАНС - Варна и Илиян Насков, който беше ябълката на раздора, породила няколко месечни протести на КТ "Подкрепа" във ВМЗ. Владислав Тотев е новият председател на борда. В него като член остава Любомир Джапаров, финансист от Карлово и един от първите седесари в района.

Ако с отстраняването на Илиян Насков едно от основните искания и поводи за протести на "Подкрепа" бяха удовлетворени, от синдиката продължават да настояват за незабавното освобождаване на Цветана Бодурова, директор на площадка "Иганово".

Там два пъти преди месеца гърмяха мощни взривове, заради което работата бе спряла и се породи социално напрежение. То доведе и до блокада на Подбалканския път.

ВМЗ-Сопот няма да се приватизират, това са били спекулации

ВМЗ няма да се приватизира и всички твърдения за обратното са спекулации. Това са спекулации с едно предприятие, което в момента възста...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com