В Иганово предстоят контролирани взривове

3632
В Иганово предстоят контролирани взривове
Снимка: БГНЕС

Нека населението не се страхува - утре и вдругиден предстоят контролирани взривове в Иганово. Това каза днес окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, предаде БГНЕС.

Военните ще трябва да прочистят основно терена от осколки и неизбухнали снаряди, те ще бъдат взривени на военния полигон. Засега е ясно, че взривовете са причинени от пожар. Как точно е възникнал предстои да се установи, каза още прокурорът.

Над 200 души са разпитани за инцидента в Иганово. Сапьори работят в момента там, за да подготвят терена за контролираните взривове. Досега те са направили просека, от която е извършен първоначален оглед на склада, но следствените действия и експертизите ще започнат, след като районът е окончателно разчистен.

Проверява се версия за заличаване на злоупотреби. По документи в склада е имало 10 000 снаряда, въпрос на експертиза е от останките те да бъдат преброени. Сред разпитаните 200 лица са 37-те пазачи на цеха, както и членове на мениджърския екип. Окръжният прокурор на Пловдив увери, че ще направят всичко възможно да разкрият причините за пожара и взрива и апелира към още търпение, защото работата е изключително опасна, а хората от село Иганово не могат да стигнат до земеделските си площи. ВМЗ Сопот също търпи загуби от престоя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com