170 държавни жилища са продадени на чиновници от 97-ма до 2015-а

5036
170 държавни жилища са продадени на чиновници от 97-ма до 2015-а
Снимка: БГНЕС

170 броя държавни жилища от всички областни администрации са продадени общо за периода 1997 – 2015 година. Тези данни представи председателят на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика и депутат от ПФ Валентин Николов, предаде БГНЕС. 

Валентин Николов подчерта, че всички сделки ще бъдат публикувани на сайта на парламента, но уточни, че 170 броя държавни жилища са продадени общо за периода, от които 57 в София. Той даде примери на облагодетелствани от евтини жилища публични и вече непублични лица, но без да назове имената, а само длъжностите на тези чиновници. Депутатът обяси, че законът му забранявал да оповести имената, като призова журналистите сами да си направят разследването.

Малките жилища с по-голяма доходност от големите

Малките жилища, които се купуват с инвестиционна цел, носят по-голяма доходност от големите, показват данните на най-големия портал за ...

Депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ, който присъства на брифинга, предпочете за замълчи по темата, по която има данни, че е закупил държавно жилище по занижена цена под пазарната.

Валентин Николов направи също отчет за дейността на комисията за периода юни – октомври т.г. относно постъпили сигнали за лица, заемащи публични длъжности и държавни институции

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика