22 млн.лв. за проекти на "Бул био" даде правителството, после Борисов им го каза лично (ВИДЕО)

4676
22 млн.лв. за проекти на "Бул био" даде правителството, после Борисов им го каза лично (ВИДЕО)
Снимка: ПЦ на МС

22 280 000 лв. отпуска правителството на БУЛ БИО за инвестиционните проекти, които разработва дружеството. Проектите включват изграждане на нова, допълнителна производствена линия за БЦЖ ваксина, реновация на лаборатория за производство на човешки кръвни продукти, както и възстановяване на производствoто на антитоксични серуми от конска плазма, съобщават от Министерския съвет. 

След това го публикува и във Facebook профила си, във видеото той казва, че "инвестицията е за да се възстанови изключително славното име на Бул Био".

"И най-вече, когато говорим за ваксини, Ангелов", обърна се  премиерът към здравния министър, "че внасяме ваксини - много ясно българският народ трябва да знае, че правителството на България е инвестирало в създаването на ваксини... да видят, че и България произвежда не само ваксини,но и антитоксични серуми за всички останали държави по света. Това е глобален процес, като в момента усилваме работата на нашите лаборатории и поточни линии, не само, за да вземем  по-голямо място на пазара, а и в самочувствието на българина това да бъде втъкано - че не някой му произвежда и праща ваксина, в същото време и ние произвеждаме и пращаме ваксини на много държави и континенти по света".

След заседанието в Министерския съвет премиерът Борисов заедно със здравния министър и останалите членове на Щаба посетиха база Люлин на Бул Био. Премиерът съобщи лично отпуснатите средства на персонала, който се бе строил в кордон по повод посрещането му.

"Благодарим за указаното доверие. Това за нас е изключително висока чест. Благодарение на тази подкрепа ще успеем да възстановим производството на животински серуми, да разширим производството на БЦЖ с нова линия, да излезем на нови пазари и да поддържаме снабдяването на страната”, посочи управителят на Бул Био д-р Румен Кофинов.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов посочи, че от януари до ноември 2020 г. от БЦЖ ваксината са произведени 23 милиона дози. С тях са били снабдени държави от целия свят.

Благодарение на вас се купуват български ваксини по целия свят, така че едно голямо "Благодаря!", защото действително разнасяте слава за България'', допълни премиерът пред служителите.

На таблет здравният министър проф. Ангелов показа на премиера къде отиват произведените в БулБио ваксини. Борисов се впечатли, че износът стига чак до далечна Австралия.

Вижте още от посещението на премиера в Бул Био.

Москов уволни управителя на "Бул Био" д-р Любомир Димитров

Министърът на здравеопазването Петър Москов е уволнил управителя на дружеството „Бул Био" д-р Любомир Димитров, съобщи Дарик, поз...

След това премиерът и придружаващите го проф. Ангелов и ген. Мутафчийски влязоха в сградата на Бул Био, а премиерът разказа, как същата сграда е била приготвена за приватизация и обяви кога ще се ваксинира самия той.

Председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски съобщи на премиера, че фризерите за ваксините на "Pfizer" вече са монтирани в София и Бургас, както и във ВМА, а докрая на седмицата ще бъдат монтирани и тези в Пловдив и Варна.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Съдят Кирил Петков за клевета заради Румен Николов - Пашата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика