АБВ е против предизборна кампания на различен език от българския

22162
АБВ е против предизборна кампания на различен език от българския
Снимка: БГНЕС

В Добрич се проведе пресконференция във връзка с дебатите по промените в изборния кодекс. На нея Румен Петков от Национална гражданска инициатива АБВ заяви, че в арламента има много грозна търговия, от която искат да спечелят всички, предаде Фокус.

Петков посочи, че ДПС казват, че няма да правят компромиси, и трябва да има възможност за пропаганда на чужд език - очевидно на турски.

Калфин: Държавата е заложник на отношенията между Станишев и Борисов

Държавата е заложник на отношенията между Станишев и Борисов. Това заяви в Добрич Ивайло Калфин от Национална гражданска инициатива АБВ...

По думите на Петков, ключови фигури на БСП, като Красимир Янков и Михаил Миков, са подкрепили това искане, от друга страна Янаки Стоилов е заявил, че БСП няма да допусне подобно нещо и ще се бори с ДПС. Според Румен Петков, по този начин ДПС постига максимално напрягане на избирателите си, ще постигнат трите мандата на предстоящите избори и ще се борят за четвърти.

„БСП казва, че ще се бори с ДПС, а „Атака” и ГЕРБ напускат парламента и всички печелят в очите на собствените си избиратели”, заяви Румен Петков. Той посочи, че очаква през следващата седмица представител на ДПС да излезе и да каже, че след обмисляне и с оглед на гражданският мир партията ще оттегли настояването си за пропаганда на чужд език. „И някак си целият този скандал ще мине другото решение, което всъщност касае ДПС – уседналостта. Това е много грозен политически пазарлък зад гърба на обществото и по този начин ще се гарантира изборният туризъм ”,обясни Петков.

На пресконференцията бе коментирано и посланието, че българското общество е незряло за промени в закона за вероизповеданията. Според Емил Кало, българското общество е зряло за верска търпимост, и го прави в един много критичен момент. Председателят на Национална гражданска инициатива Георги Първанов, допълни че въпросът с имотите на вероизповеданията е решен много отдавна в българската история. „Смятам, че връщането към тази тема предизвиква религиозно напрежение, което се прехвърля и на етническа основа. Това не бива да се допуска особено в момент на тежка икономическа и политическа криза”, коментира Първанов. АБВ е против провеждането на предизборна кампания на различен език от българския.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика