Ахмед Доган навършва 60 години

30918
Ахмед Доган навършва 60 години
Снимка: БГНЕС

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган днес навършва 60 години. Обикновено неговите рождени дни са съпроводени с пищни тържества, височайши гости и скъпи дарове, съобщава БТВ.

За разлика от предишни рождени дни, този път в централата на ДПС няма да има официална част. Тържеството ще се състои само в дома на политика, така наречените „сараи на Доган” – от 20.00 часа.

Осман Октай: Сили извън ДПС са принудили Доган да се оттегли от политиката

„За съжаление ръководството на ДПС през последните десетина години загуби реалност за политически оценки в нашата страна. Не може...

Със сигурност на празненството ще пее Есил Дюран, която е една от любимите певици на почетния партиен лидер. Гостите ще бъдат депутатите от ДПС, представители на местни структури на партията, близки и приятели на Доган. Ще присъстват и децата му, а майка му ще отбележи празника в родната къща на политика в село Дръндар.

Един от подаръците към дългогодишния председател на ДПС вече е ясен - кавказка очварка на име Кубрат от варненската организация на партията.

Според Тома Биков, автор на книгата "Досието на Доган", почетният лидер на ДПС е „човек с големи политически качества и интуиция, готов на всичко, за да постига целите си от най-ранна детска възраст”.

„Той обича да става късно – към 12-13 часа, така съм чувал. Служи изключително вярно на Държавна сигурност от 1974 г. Суетата и грандоманията – това е неговата слабост. ДС го подслушват докато е агент – в един свой телефонен разговор той казва - един ден аз ще бъда професор в Америка, един час от времето ми ще струва милиони долари. Това става 1983-84 г. - оказва се долу-горе прав”, казва Биков.

Проявих геройска доблест, заяви Октай Енимехмедов

Аз, гражданинът Октай Енимехмедов, проявих доблест, съпоставима с тази на героите от гръцката митология и положих усилия да защитя св...

По думите му Ахмед Доган е продукт на времето – образ на българския преход. „Ако не беше той, щеше да е някой друг. Той работи със страх, той е макиавелист – по-добре е да се страхуват от теб, отколкото да те обичат, защото любовта отминава, а страхът остава. Властта обаче става самоцел при тоя тип политици”, казва още авторът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика