Ако за нещо ми е най-чиста съвестта - това е миграцията, обяви Борисов

5672
Ако за нещо ми е най-чиста съвестта - това е миграцията, обяви Борисов
Снимка: БГНЕС

Ако има за нещо, за което да ми е най-чиста съвестта - това е миграцията. В това увери премиерът Бойко Борисов по време на днешния парламентарен контрол в отговор на въпрос от лидера на БСП Корнелия Нинова за мигрантската политика на правителството.

Според Борисов мигрантската вълна е хванала всички държави неподготвени, като България също влиза в това число. "И вашето, и нашето правителство не бяха неподготвени. Полицията, жандармерията и гранична полиция не бяха подготвени, нямахме предпазни съоръжения", обърна се към "червените" премиерът.

Борисов нареди помощ за Мизия със заобикаляне на законова процедура, за да е по-бързо

Премиерът Бойко Борисов нареди на министрите на регионалното развитие и на вътрешните работи Николай Нанков и Валентин Радев да посетят...

Той увери, че към момента страната ни пази добре външната граница на Европа. "От година и половина, когато върви Споразумението с Турция, проблемът е решен. Имаме нулев миграционен натиск", посочи той, като добави, че според него истинският проблем не е в нелегалната, а в легалната миграция. 

Докато задаваше въпроса си Нинова отбеляза, че миграцията е проблем на бъдещето. "През 2015 г. госпожа Меркел сгреши като покани мигрантите да дойдат в Европа. Има сериозна липса на лидерство по отношение на решаването на този въпрос. А позицията на българското правителство по темата е непоследователна", добави тя.

Борисов обаче отчете помощта на Меркел за преминалите 60 000 мигранти през наша територия. "Добре че тя ги гушна да влязат там, че тези 60 000 щяха да са тук", похвали Борисов. Според него сме перфектни по темата с мигрантите.

"Къщата в Барселона" и "манекенката в нея" пак подгониха Бойко Борисов

Споменът за "Двете каки" от т.нар. афера "Яневагейт" отново изплува – този път в социалната мрежа Facebook, където нова инициатив...

Той добави още, че на последния Европейския съвет "са го критикували, че е циничен и брутален", защото не искал мигранти у нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com