X
 
 

Ангелкова: Не знам защо тези, които къмпингуват, смятат, че са извън закона

2372 13
Ангелкова: Не знам защо тези, които къмпингуват, смятат, че са извън закона
Снимка: МТ
"Не знам защо тези, които къмпингуват, смятат, че са извън закона и не трябва да бъдат проверявани. И това лято ще има проверки, не смятам, че едни хора трябва да имат права над други хора. Тези хора, които къмпингуват "свободно" по плажовете, не искат да има регулация. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите ѝ именно заради "група хора на прекалено крайни позиции" работната група не е успяла да разработи облекчени регулации за създаването на къмпинги у нас.

Чакаме 5 % повече туристи за лятото

Към този момент очакванията за летния сезон са за около 5% ръст на чуждестранните туристи в България, като това ще надгради усилията ни...

В коментар за плаж "Корал", където природозащитници се опасяват, че частен инвеститор ще заграби плажа и прилежащата му територия, Ангелкова уточни пред bTV, че е нужно изготвянето на общ устройствен план, но "когато се стартира такава процедура се слага каруцата пред коня, започват едни спорове, на които не им е мястото на този етап."

На въпрос защо е допуснат хотелът, построен директно върху плажа до Слънчев бряг министърът на туризма каза, че държавата е реагирала, но строителството му  е станало през 2001 година: "Държавата е реагирала, това се е случило през 2001 г. Има много безумия от приватизацията. Той е частна собственост. По Конституция частната собственост е неприкосновена."

Ангелкова уточни още, че министерството на туризма няма правомощия да следи за нивата на шум по Черноморието. Тя прогнозира през настоящия сезон чуждестранните туристи да бъдат близо 6 милиона, а очакваните печалби да са на стойност около и над 4 милиарда лева.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анриско 12 Анриско преди 1 година Профил на трол?
  Наглите палаткаджии искат всичко да им бъде на аванта. Уж се правят на големи защитници на природата, а оставят след себе си пълна кочина и купища отпадъци, които после трябва да бъдат почиствани с парите от нашите данъци. Затова трябва да има регулации и обособени места за къмпинг както е по целия свят. Тогава и хората с палатки ще могат спокойно да си платят в местата определени за къмпингуване виж още ›› .
 • Милена 11 Милена преди 1 година Профил на трол?
  И всъщност хората представящи се за екоактивисти замърсяват най-много природата.
 • Ваньо 10 Ваньо преди 1 година Профил на трол?
  "Зелените" и Тома Белев винаги са извън закона!
 • Тони 9 Тони преди 1 година Профил на трол?
  И аз това питам. Защо се мислят за зелени господари на плажа?
 • Жоро Стоименов 8 Жоро Стоименов преди 1 година Профил на трол?
  "Зелените" искат да къмпингуват безплатно!
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Дръжте се! Валерко почва да обикаля всички плажове и да съставя актове за щяло и нещяло заобикаляйки своите приятели с големи хотели и тлъсти вратове. Ангелкова е пълно недоразумение!
 • боби 6 боби преди 1 година Профил на трол?
  Щом политиците сте над закона, що ние свободните къмпингарски души да сме под него. Ай сиктир, и тая калинка умре да се изкаже неподготвена. Ще си къмпингувам където си ща, тая ако иска да дойде да ми направи свирка в знак на протест!
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  И тази година след като се решиха всички други проблеми по черноморието, остава да се реши последния проблем - изгонването на всички къмпингуващи извън България и задоволяването изцяло на хотелиерския и корпоративния интерес в туризма.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Не знам защо тези които управляват смятат че трябва да са извън закона. Тях кой ще ги проверява?
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  "Красавицата" закопава малкия и среден бизнес по морето с мощната подкрепа на далавераджията Валери ! Ха намерете квартира, която не са разорали .
Нагоре