Ангелкова: В туризма могат да отидат 1 млрд. евро

17822
Ангелкова: В туризма могат да отидат 1 млрд. евро
Снимка: БГНЕС

Амбицията на Министерството на туризма е максимално възползване от евросредствата за новия програмен период, заяви министър Николина Ангелкова. Тя изрази надежда до края на следващата година да няма риск от загуба на средства по оперативна програма "Регионално развитие", по която се финансират проекти в туризма. По тази програма в рамките на следващата година остава да се усвоят 20 милиона лева. За още 8 милиона лева, които са в риск от загуба, е получена отсрочка и този риск е минимизиран. За следващия програмен период има големи възможности за финансирането на проекти в туризма, каза още министър Ангелкова, предаде БНР.

"Един милиард евро са средствата по оперативните програми и директните програми, за които се кандидатства директно в Генералната дирекция на Европейската комисия и които могат да ги ползват в сектор "Туризъм". Разбира се, те са на конкурентен принцип. Тези пари не са резервирани за туризма на сто процента, нито пък само за България. Затова е много важно ние да имаме необходимата концепция и план и да кандидатстваме за тях", заяви тях.

Ангелкова дава 196 000 лв. за 2 дни реклама в Банско

Министърът на туризма Николина Ангелкова дава 196 000 лв. за два дни реклама на България в Банско. Освен това парите се предоставят бе...

На въпрос относно Националния фонд "Туристическа инфраструктура и туристически атракции", министър Ангелкова заяви, че в момента води разговори с финансовия министър Владислав Горанов и Фондът може да заработи в началото на следващата година.

Целта е по него да се финансират всички транспортни обекти, екологични, свързани с опазване на обществения ред и сигурност, които не се финансират от други източници, като може би приходите към него ще бъдат част от приходите от концесии, но всички видове концесии.

Предвижда се създаване на регионални звена и туристически представителства в чужбина на целеви пазари. Като такива се определят съседните ни държави, скандинавските страни, както и Германия, Италия и Испания, уточни още министър Ангелкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика