Антон Кутев сигурен, че ще има повече пари в бюджета до края на годината

4208
Антон Кутев сигурен, че ще има повече пари в бюджета до края на годината
Снимка: БГНЕС

Няма угодия с актуализацията на бюджета, защото бюджетът винаги е бил вододел за политическите партии. Това заяви говорителят на Министерски съвет Антон Кутев пред БНР.

Проблемът пред говорителя на МС е, че страната се намира в тежка ситуация. Изкарахме 3 месеца без актуализация на бюджета и ние като служебно правителство направихме какво можахме, добави Антон Кутев. Ако се окаже, че следващото служебно правителство ще работи до ноември месец, което според мен като гледам как вървят нещата, е много вероятно, остават няколко месеца, през които кризите ще ни чакат и ние трябва да вземем много важни решения, настоя Кутев.

Николай Нанков: Единствената цел на служебното правителство на Румен Радев е злепоставяне на ГЕРБ

"Никакви необезпечени договори за ремонт на пътища не съм подписвал и с говорителя на правителството Антон Кутев ще се срещнем в съда з...

Всички събирания на данъците вървят добре и Антон Кутев е сигурен е, че в края на година ще има 2 млрд. лева повече в актуализацията на бюджета. Което и да е другото служебно правителство ще се стреми в същата степен да свърши работата, подчерта той. Не можем да си позволим да нарушаване закона, защото дойдохме с намерението да въведем ред и да въведем нещата на светло, каза Кутев.

Говорителят на МС увери, че служебното правителство ще направи всичко възможно страната да премине през кризата. Много е важно да има редовно правителство по време на криза. Партиите трябва да направят всичко възможно да има редовно правителство, настоя Антон Кутев.

Без парламент нищо не може да се случи и ние сме осакатени като вас, каза Кутев, имайки предвид в интервюто си за предаването "Неделя 150" по БНР, че служебното правителство не може направи нищо, без да има редовно правителство.

По думите му да се вкарат хората във водовъртеж и кризи, защото някакви политически елити не са се разбрали, при положение, че има пари в бюджета, ще доведе не само до по-нисък вот. Има друг начин да работи обществото и има начин обществените пари да се разпределят правилно, отбеляза Антон Кутев. 

Антон Кутев: При втори служебен кабинет ще е по-трудно, той няма да е същият

Много по-трудно ще е при втори служебен кабинет, той няма да е същият. Някакви промени може би ще има. Това е работа на президента, той...

Антон Кутев би стоял по-далеч от съдебните зали, ако би бил на мястото на бившия регионален министър Николай Нанков, който се закани че ще го съди. Actualno.com припомня, че говорителят на Министерски съвет изпрати протестиращите строителните фирми да протестират за търсените пари от тях пред дома на бившия регионален министър Николай Нанков.

Говорителят на МС не мисли, че заведенията и хотелиерският бизнес печелят нещо от протестите. Кутев се позова на новия здравен план, който казва как да реагираме адекватно като общество на заразата, която убива хора. Въпросът е държавата да се погрижи за останалите хора, като няма как да се стигне до мерки, когато заразата нараства, каза още Антон Кутев.

Прочетете още по темата: Антон Кутев: При втори служебен кабинет ще е по-трудно, той няма да е същият

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Каракачанов: Трябват решения и воля за подпомагане на младите семейства

Нинова регистрира в ЦИК листата на БСП за евровота, водачът е ясен

Крум Зарков: Страната ни се намира в ситуация на безвластие

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика