X
 
 

АПИ е трябвало да върне отпадъците под АМ "Струма"

3988 1
photo of АПИ е трябвало да върне отпадъците под АМ "Струма"
Снимка: БГНЕС
Ремонтът на съоръжението на АМ „Струма” при Дупница ще струва около 1 милион и 800 хиляди лева. Това каза в интервю за bTV председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Георги Терзийски. По думите му от АПИ не са давали разрешение за съхраняване на отпадъци под съоръжението.

"В пространството под моста отпадъци и материали няма", увери Георги Терзийски. 

Затвориха АМ „Струма” заради запалил се камион

Движението по магистрала „Струма” при 36-ия километър е временно ограничено заради камион, който се запали, съобщават от АП...

Той обясни, че клипът, разпространен от община Дупница, на който се вижда струпването на нови отпадъци под съоръжението, е от деня, в който собственикът на терена предявил претенции, че това са негови материали и, че от АПИ могат да ги увредят, ако ги транспортират.

"След негов сигнал до правоохранителните органи бяхме принудени да спазим закона и да върнем материалите, които той да извози до сметището в Костинброд”, обясни още Георги Терзийски.

Той беше категоричен, че от АПИ не са давали разрешение за съхраняване на боклуци под съоръжението.

На 2 септември по време на срещата с представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е взето решения как да се принуди собственика да изчисти терените.

Само през уикенда: Пускат движението в затворения участък по АМ "Струма"

АПИ пуска движението по затворения участък от АМ „Струма” към Гърция, но само за уикенда. В петък и събота ще е отворено ед...

Нямам информация АПИ да е давала разрешение или становище за това, около съоръжението да бъдат съхраняване такива материали, заяви Георги Терзийски. Той посочи още, че АПИ изгражда и поддържа пътища, а не изпълнява дейности по управление на отпадъците.

Междувременно възниква въпросът съществува ли опасност, след като над 4 метра дере и свлякъл се бетон от колоните на мост на АМ "Струма"? Проверка на АПИ установила, че няма опасност, а коментар на инж. Иван Досев гласи, че падналият бетон бил от налят допълнително бетон. Интересна подробност е, че гаранцията на моста е изтекла и всъщност ако има ремонт, ще трябва да го плащат данъкоплатците.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • ciklop50 1 ciklop50 преди 1 месец Профил на трол?
    Не виждам защо данъкоплатците трябва да платят ремонта!? Не е ли по-правилно собственика на сметището да си плати разходите? Или той е от клоаката на бсп и герберастите и може и още пари да му дадат, ... от нашите де ...
Последно в Актуално