"Атака" иска оставката на Цветлин Йовчев

24887
"Атака" иска оставката на Цветлин Йовчев
Снимка: БГНЕС

„Обвинявам прокуратурата и полицията в съдействие и съучастие с престъпници. Престъпленията на лицата, които в момента са окупирали Софийския университет са следните: хулиганство, нарушение на обществения ред, самоуправство, включително престъпление срещу държавата, републиката по чл. 106 и чл. 108. Моят въпрос към Прокуратурата, Главния прокурор, Софийския градски прокурор, Районна прокуратура, е защо не се самосезираха вече трето денонощие, не реагират на престъпленията, които изредих. Лицата, които са окупирали Софийския университет, твърдят, че не признават държавата и не признават Конституцията. Това са престъпления срещу Републиката по Глава първа", заявява лидерът на „Атака" Волен Сидеров по повод повторната окупация на Софийския университет.

Сидеров пита защо до момента не са взети мерки за задържането на тези лица. Трето денонощие не се предприема нищо, посочва Сидеров и припомня „светкавичните" действия на Прокуратурата по „скалъпеното" обвинение срещу него.

Ранобудните студенти изпратиха писмо до френската общност заради "Атака"

Ранобудните студенти изпратиха отворено писмо до френската общност, с което се извинявdт за "безобразното държание на българските полит...

Тази псевдотолерантност към нарушители на обществения ред ще доведе страната ни до анархия и хаос, подчертава Волен Сидеров, цитиран от КРОСС.

„МВР, полицията е длъжна да се намеси винаги, когато види, че има извършено престъпление. В случая, това е така. Имаме очевидно престъпление: хулиганство, нарушен обществен ред, самоуправство - те са изгонили охраната, извършили са насилие над охранители, заключили са единия от тях. Има разпореждане за обществено имущество, за което има специален текст в Наказателния кодекс, повреда на имущество и т.н. Бездействието на МВР и на Прокуратурата всъщност е съучастие към тези престъпления", отбелязва лидерът на „Атака".

Според него окупаторите е трябвало да бъдат задържани още в петък и срещу тях вече да се води досъдебно производство.

Ранобудните: Всяко действие, което може да ни изкара от ЕС, е държавна измяна

"В момента заприличващата все повече на хулиганска банда партия „Атака", като част от състава на 42-рото Народно събрание, предст...

„Това трябваше да направи полицията, която иначе много бърза, когато се отнася до действие срещу политически лица, например представители на „Атака". В случая обаче полицията бездейства и това е поредният повод да поискаме оставката на министър Цветлин Йовчев, който по един абсолютно антидържавнически начин продължава да толерира престъпни действия, хулиганство и варварство в центъра на София", добавя лидерът на националистите.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика