"Атака" иска забрана на новата партия на Местан

1838
"Атака" иска забрана на новата партия на Местан
Снимка: БГНЕС

"Атака" иска новата партия ДОСТ на бившия лидер на ДПС Лютви Местан, учредена на 10 април, да бъде забранена. Това стана ясно от декларация на партията, прочетена от депутата Магдалена Ташева по време на днешния парламентарен контрол.

"Ние сме срещу тази неоосманска партия под турското име ДОСТ", коментира тя. По думите ѝ националистите не могат да си обяснят пасивността на българските служби у нас.

От "Атака" настояват за ограда и по българо-гръцката граница

На 24 март 2016 г. народните представители от партия "Атака" внесоха в Народното събрание проект за решение за изграждане на защитни съ...

Според Ташева онова, което учредители наричат партия ДОСТ, е маша на турския сепаратизъм. "Дори те го заявяват гласно пред медиите в България и чужбина, дори в парламента", категорична беше тя.

"Не може турският депутат Семир Ялчън да казва "където се говори турски език, там е нашата родина" и хиляди да аплодират изказването", добави Ташева.

Тя и останалите депутати от "Атака" настояват партията на Местан да бъде забранена. Те искат и сезиране на прокуратурата относно създаването на ДОСТ. "Според нас турският посланик в България Сюлейман Гьокче трябва да бъде отзован", категорични са националистите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика