Атанас Атанасов: ГЕРБ и ДПС са готови на правителство тип "Беров"

4464
Атанас Атанасов: ГЕРБ и ДПС са готови на правителство тип "Беров"
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ и ДПС са готови в името на националното съгласие да подкрепят някакво правителство тип "Беров" – това тече като процес. Това мнение изрази съпредседателят на "Демократична България" и зам.-председател на парламента Атанас Атанасов в предаването "Неделя" 150 по БНР.  

Според него, ако се стигне до рулетката на мандатите за съставяне на ново правителство, които се дават от президента Румен Радев, ИТН се готвят да поискат третия мандат със същия премиер, когото предлагаха миналата година, отбеляза Атанасов. По думите му "Николай Василев в последните седмици е станал хиперактивен".

Според Атанасов много важно е "да не допуснем в България да бъде изобщо поставян въпросът за нашето евроатлантическо членство", но по думите му такъв риск има. 

Каквото и да ви говорят, да знаете, че става въпрос за пари

Каквото и да ви говорят, да знаете, че става въпрос за пари. Това каза депутатът Атанас Атанасов след излизането на ИТН от коалицията.&...

Атанасов поясни, че към днешна дата дали това правителство ще продължи управлението или ще има избори – нещата са 1:1. Трябва да се демонстрира лидерство и това трябва да бъде направено от министър-председателя, от неговия вицепремиер, да се потърси подкрепа на принципна основа, обясни Атанасов.

Той допълни, че "няма нищо скандално" в това премиерът да търси подкрепа от депутати от ИТН за осигуряване на парламентарно мнозинство.

"Една от важните причини за дестабилизацията е войната в Украйна. В този тежък сблъсък на Русия е необходим пробив в евроатлантическата общност и тя работи много усърдно в тази посока. Руските специални служби в България използват вътрешнополитическите пробойни в страната, за да може да предизвикат тази дестабилизация. За да може в един момент тази промяна в обстановката да доведе до положение България да не е сигурен съюзник в евроатлантическата общност", коментира Атанасов.

По думите му активната руска намеса "се прави тънко и фино, както умеят руските служби, през определени канали". Картата "РСМ" се използва от руските служби и от Сърбия за дестабилизация, а Слави Трифонов вади това пред скоба, изтъкна Атанас Атанасов. 

Атанас Атанасов: Коалицията реши да се проверят всички служители на службите за лоялност

"Едно от нашите действия на Демократична България по декларацията, която ние прочетохме в Народното събрание за путинизация е да се вза...

"Темата "Македония" в българската политика днес е изкуствено внесен фактор. Да, има очаквания, има натиск от наши съюзници да вдигнем ветото, но в България няма обществени нагласи, няма парламентарно мнозинство, нито правителство, единодушно, което да е готово да предприеме тази стъпка.", посочи Атанас Атанасов. 

Опитът на Петков и Василев да се еманципират от президента Радев също е проблем, смята Атанасов, за когото "руското влияние в президентството е очевидно". "Българският ъндърграунд беше заченат и създаден с участие на руската организирана престъпност, която се контролира от руските служби", посочи съпредседателят на "Демократична България", коментира съпредседателят на Демократична България. 

Атанасов припомни думи на бившия военен министър Стефан Янев на закрито заседание през февруари в парламента преди началото на войната – "не се притеснявайте, всичко ще приключи за три дни" и подчерта, че силите, които "се опитват сега отново да ни поставят в ситуацията България да бъде във фактически неутралитет, са едни и същи"

Още: Христо Проданов: Възможно е ново правителство в рамките на това НС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика