Бабикян: Рашидов не вижда мръсотията от корупция и диктатура

3085
Бабикян: Рашидов не вижда мръсотията от корупция и диктатура
Снимка: БГНЕС

Един истински творец, който настоява за моралното си право да дава красота на света, независимо дали е скулптор, поет, режисьор, би трябвало да има усещане кое е това, което омърсява една институция или сграда. Бих казал, би трябвало Вежди Рашидов да разсъждава по-малко за парите си в КТБ и да се замисли поне за миг дали сградите, за които говори, не са омърсени от вътре, от неговите съпартийци, съуправляващи. Дали не са омърсени с корупция, с калинки? Изглежда тази мръсотия г-н Рашидов не я вижда.

Това заяви Арман Бабикян от протестната трибуна в 110–ия ден на антиправителствен протест в София, предаде БГНЕС.

Бабикян: Вредно е хората да намразват думата партия

Вредно е хората да намразват думата партия, а това продължава десетки години. Това заяви в предаването "Панорама" на БНТ Арман Бабикян ...

Повод за думите на Арман Бабикян стана интервюто на бившия министър на културата и настоящ председател на парламентарната комисия по култура пред една от националните медии тази сутрин, в което той каза, че хвърлящите яйца протестиращи трябва да бъдат глобявани.

Бабикян добави, че Рашидов не говори като творец, а като партиен секретар на ГЕРБ и позицията му е жалка. Той даде за пример над хилядата представители на творческата гилдия, които застанаха с имената си зад протеста и неговите цели.

От трибуната на протеста Арман Бабикян отправи молба към следващия партиен секретар на ГЕРБ, който се появи в телевизионен ефир, да не измерва свободата, демокрацията и законността в километри асфалт.

Тази вечер протестиращите отбелязват 110-я ден на своето недоволство отново на площада. Навръх Димитровден сред протестиращите има и празнуващ, който е донесъл почерпка.

Бабикян обвини Борисов, че ритал топка, докато в ЕП дебатират корупцията в България (ВИДЕО)

Целта на проф. Минеков беше да говори с някои от ключовите евродепутати, което той успя да направи. Посещението на Европейския парламен...

От ден първи на гражданското недоволство, исканията на хората остават непроменени, а именно: оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев, електронно, дистанционно и машинно гласуване и незабавни честни предсрочни избори.

По-рано през деня от "Отровното трио" съобщиха, че заедно с отзовалите се на тяхната покана представители на ПП „Има такъв народ“ и Гражданска платформа „Изправи се.БГ”, ще създадат обща мрежа от доброволци, които ще бъдат наблюдатели на изборния процес.

След като участниците в срещата са се обединили, че нито една политическа или гражданска организация, извън властта, няма ресурс самостоятелно да осигури контрол и наблюдение над всички избирателни секции в България и чужбина, те са дали съгласие и за: бързо и прозрачно публикуване на заверени препис-протоколи от всяка секция; съхраняване на данните на два независими и защитени сървъра; създаване на екипи от юристи, които да обслужват в рамките на целия ден постъпилите жалби на граждани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика