Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Балотаж за кмет в Галиче

27 май 2018, 09:28 часа • 3289 прочитания

Втори тур на изборите за кмет в с.Галиче, община Бяла Слатина се провежда днес. Миналата неделя след гласуването стана ясно, че на балотаж излизат кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов и на БСП Веселин Тушинов. На първият тур от вота миналата седмица Тушинов спечели 388 гласа, а Стоянов – 369 при гласували 61% от избирателите, припомня БГНЕС.

"Изборният ден в Галиче започна спокойно. В 7 часа сутринта бяха открити и четирите избирателни секции – три стационарни и една подвижна секция. Всички членове на избирателните комисии се бяха явили навреме за отварянето на секциите. До момента нямаме постъпили сигнали за нарушаване на изборния процес”, заяви за Нова телевизия председателят на Общинската избирателна комисия Цветелина Андовска.

До изборите в Галиче се стигна, след като през февруари съдът прекрати правомощията на предишния кмет на населеното място - Ценко Чоков, защото от 2016 г. е в ареста и не може да изпълнява задълженията си. Преди малко повече от седмица Чоков, който заемаше кметския пост в Галиче 20 години, бе признат от Специализирания съд за виновен за отвличане, побой и палеж на автомобил и бе осъден на 4 години и 6 месеца затвор, от които 2 години ще му бъдат приспаднати заради престоя му в ареста.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес