Балотаж след балотаж: Какво показват финалните резултати в 18 областни града?

10598
Балотаж след балотаж: Какво показват финалните резултати в 18 областни града?
Снимка: БГНЕС

ЦИК публикува междинни резултати от местните избори, провели се вчера (29 октомври).

Към 12:00 часа са обработени 100% от протоколите на секционните избирателни комисии (СИК) в общинските избирателни комисии (ОИК) в 16 области - Благоевград, Бургас, Велико Търново, Видин, Габрово, Добрич, Ловеч, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Перник, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Хасково, Ямбол.

Балотаж след балотаж

По разбираеми причини, резултатът в София ще е най-чаканият на втори тур. Социолозите вече предупредиха, че Ваня Григорова, която направи силна кампания, има потенциал да канализира протестния и националистическия вот. За "Продължаваме промяната - Демократична България" това е решителната битка, която ще определи успеха или неуспеха ѝ в изборите, и ще има ключово значение за балансите с ГЕРБ в централното управление. Още: При 100% обработени гласове: Във Видин на балотаж се изправят ГЕРБ и СДС

В Благоевград, при обработени 100% протоколи, Илко Стоянов, издигнат от инициативен комитет, получава 27,07%. На второ място е Методи Байкушев, издигнат от коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“, с 21,75%.

В Бургас, при обработени 100 % протоколи, Димитър Николов, досегашен кмет на града и кандидат на ГЕРБ, получава 60,49 на сто от вота. Костадин Бачийски ("Средна европейска класа") получава 9,09% подкрепа.

Във Велико Търново, при обработени 100% протоколи, Даниел Панов (ГЕРБ) печели 42,37% от гласовете, а Йордан Терзийски от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" - 20,97%. Още: Кметове отличници: Ето къде хората бяха категорични в своя избор още на първи тур

Във Видин, при обработени 100% протоколи, Цветан Ценков от местна коалиция СДС (НДСВ, "Новото време") получава 37,41% от гласовете. На второ място е Александър Матеев (ГЕРБ) с 19,18%.

В Габрово, при обработени 100 процента протоколи в OИК, Таня Христова от ГЕРБ получава 47,17 на сто от вота, следвана от Даниел Петров ("Възраждане") с 11,44 на сто от гласовете.

В Добрич, при обработени 100 % протоколи, Йордан Йорданов от местна коалиция ДБГ получава 27,21%, Красимир Николов от ГЕРБ 21,88%.

В Кърджали, при 100 % обработени протоколи, кандидатът на ДПС Ером Мюмюн печели изборите с 60,25%. На второ място е Никола Чанев, издигнат от ГЕРБ, с 14,51% подкрепа. Още: Социолог: Ако ВАС обяви решението на ЦИК за незаконно, това води до касиране на изборите

В Ловеч, при обработени 100% протоколи, води Валентина Недялкова (ГЕРБ-СДС) с 30,10 на сто, следвана от Страцимир Петков - ПП "Има такъв народ ("Български възход") с 19,26 % от бюлетините.

В Монтана, при обработени 100% протоколи, води Златко Живков от местна коалиция СДС с 62,70 на сто от вота. Втори е Петър Петров от "Възраждане" с 14,70 на сто.

В Пазарджик, при обработени 100% протоколи, пръв е Тодор Попов от местна коалиция "Новото време" с 39,31%, следван от Петър Куленски от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" с 16,17 на сто от гласовете.

В Перник, при обработени 100% от протоколите, изборите печели от първия тур кандидатът на "Движение за просперитет на Перник" Станислав Владимиров с 80,13% подкрепа. Втори е Станислав Стойнев от "Български съюз за директна демокрация" с 6,34% от гласовете. 

В Разград, при обработени 100% протоколи на секционните комисии, Мирослав Грънчаров от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" получава 23,70 % от гласовете, следван от независимия кандидат Добрин Добрев с 18,80 на сто.

В Русе, при обработени 100% протоколи, Пенчо Милков, издигнат от МК „БСП за България“, получава 37,06 %. На второ място е кандидатът на ГЕРБ Иван Иванов с 15,29 %. 

В Силистра, при 100% обработени протоколи на секционните комисии, независимият кандидат за кмет Александър Сабанов получава 46,67 % от гласовете, следван от кандидата на ГЕРБ Ивелин Иванов с 35,52 % подкрепа. Още: При над 30% обработени протоколи: Под 10% разделят Терзиев и Григорова

В Сливен, при обработени 100% протоколи в OИК, води Стефан Радев (ГЕРБ) с 37,66 %, следван от Пламен Стоянов от партия "Пряка демокрация" – 21,73 на сто.

В Смолян, при обработени 100% протоколи, Николай Мелемов (ГЕРБ) получава 26,41 % от гласовете, следван от Стефан Сабрутев от "Движение нашият град" с 20,59 %.

В Хасково, при обработени 100 % протоколи, кандидатът на ГЕРБ Станислав Дечев получава 47,72 на сто от гласовете, а на второ място е Николай Ставрев, независим, с 19,29 на сто от вота. 

В Ямбол, при 100 % обработени протоколи, победител от вота е Валентин Ревански от "Пряка демокрация" със 79,15 %, следван от Георги Славов "Българска нова демокрация" с 6,11 на сто. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Врачуване" и нумерология: Как партиите разчетоха номерата си за изборите на 9 юни?

"Зелено движение" и ПП-ДБ отново заедно, но по места

Ето кои са номерата на партиите и коалициите за изборите на 9 юни (ВИДЕО)

Изплащат със седмица по-рано украинската помощ на земеделците

От юни се възобновяват полетите София - Баку

"Ню Йорк таймс": Риск от авторитаризъм в България след още избори? (СНИМКИ)

Европейските "зелени" са готови да се борят за по-силна Европа и равенство между всички страни

Политолог прогнозира пренареждане в редиците на ГЕРБ след вота

Коя е партията с най-стабилен електорат?

Никола Минчев призна, че комисията "Нотариуса" в НС не е разплела нито един възел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика