БАНИ подкрепя проф. Божидар Димитров

7250
БАНИ подкрепя проф. Божидар Димитров
Снимка: БГНЕС

Българска академия на науките и изкуствата е изпратила писмо, в което изразява подкрепата си за проф. Божидар Димитров.

Писмото е подписано от от акад. проф. д-р Григор Велев. В него са заявили подкрепата си 413 члена (151 академици, 139 доп.членове, 78 член наблюдатели, 9 почетни членове и 36 чуждестранни).

Официално поискаха оставката на Божидар Димитров

Онлайн петицията за оставка на директора на Националния исторически музей (НИМ) Божидар Димитров, инициирана от професорът по културна ...

"Безродници винаги е имало. За радост на нацията те са малко но твърде кресливи. Горе главата, ние сме с Вас.

Използвам случая да Ви поканя от името на ръководството на академията да станете член на нашата академия.", пише още в писмото на БАНИ.

Припомняме, че онлайн петицията за оставка на директора на Националния исторически музей (НИМ) Божидар Димитров, инициирана от професорът по културна антропология в Софийския университет "Климент Охридски" Ивайло Дичев се превърна в реална подписка, която беше внесена в Министерския съвет. Под нея личи и името на друг професор от СУ - Калин Янакиев, съобщава Нова телевизия.

Над 2300 души искат оставката на Димитров заради случая с "светената животворна вода" в Плиска. Това стана и поводът, но не и причината, обясни координаторът на форум "Културно наследство" Владо Руменов. "Единствената й цел е да поискаме Божидар Димитров да бъде пенсиониран, тъй като тази година навършва 70-годишна възраст", каза Руменов, който уточни, че истинската причина за искането е философията на Димитров, който е радетел да се дострояват паметници на културата, когато липсват скици как са изглеждали в автентичния си вид.

Официално поискаха оставката на Божидар Димитров

Онлайн петицията за оставка на директора на Националния исторически музей (НИМ) Божидар Димитров, инициирана от професорът по културна ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика