Бареков: Ако не ни поканят на разговор, гласуваме с "не"

12151
Бареков: Ако не ни поканят на разговор, гласуваме с "не"
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група БДЦ няма да подкрепи правителството при гласуването в Народното събрание, заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков.

Той обаче остави вратата открехната, защото ако политическата му формация бъде поканена на разговор, може и да промени позицията си.

Радан: Днес споразумение, утре правителство

Би трябвало днес да имаме споразумение и утре правителство. Това каза пред журналисти съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Рада...

"При положение, че не сме поканени на разговор, нямаме друг избор освен да гласуваме с "не" и да преминем в опозиция, но днес имаме коалиционен съвет и всичко е възможно", заяви той.

Според него правителство на ГЕРБ и РБ, подкрепено от ПФ и АБВ, няма ясен идеологически профил.

Бареков обвини АБВ, че е лява партия, която защитава руските интереси, а ПФ - в краен национализъм. "В правителството ще има несъвместими идеологически формации. В него няма център, има крайно ляво и крайно дясно", коментира още лидерът на ББЦ. Той смята, че се е заформил "тюрлю гювеч" между ГЕРБ и Реформаторите, "но в момента, в които пресолиха манджата с патриотите и с АВБ, стана буламач".

Бареков оцени шансовете на бъдещия кабинет да успее като много малки. Въпреки това той се надява днес следобед ББЦ да бъде потърсена за разговори.

Лукарски: Имам самочувствие и знания за икономически министър

Имам самочувствието, опита и знанията да поема поста на икономически министър, който е по-скоро мениджърки и координационен, отколкот...

"Аз не съм обиден, че не са ме канили на разговори, защото съм евродепутат, но моите колеги чувстват известна обида, защото те имаха голяма желание да работят и спазваха добрия тон", призна Бареков.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика