Бареков пак се извъртя, извини се на Плевнелиев, а член на ББЦ обеща заем на КТБ

62090
Бареков пак се извъртя, извини се на Плевнелиев, а член на ББЦ обеща заем на КТБ
Снимка: БГНЕС

Поискахме от президента да оздрави КТБ. Служебното правителство трябва да използва шанса да отвори банката. КТБ е жива банка и ще може да работи. Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, след срещата му с президента Росен Плевнелиев.

Той съобщи, че се е извинил на президента за това, което му е причинил през последната година. "Разбирам, че моите квалификации за него не са били премерени и са нагнетявали още повече обстановката. Въпреки всичко президентът устоя и в момента е единствената институция. Сигналите срещу него са били използвани от медийните бухалки на фамозния и небезизвестен Делян Пеевски, за да се разчистват сметки с президента. Сега на мен ми се случва същото, което тогава се случи на него", намери катарзис лидерът на ББЦ.

На Бузлуджа - Станишев посочи враговете, Миков даде тон за бойното поле

Кой е новият и кой старият лидер на БСП – ако не знаете, трудно бихте се досетили от речите на събора на Бузлуджа, където червена...

"Друга работеща институция, за която да е гласувал народът, освен президента, няма", обясни Бареков за финал.

Бареков увери, че ще осигури кворум в парламента на извънредното заседание в понеделник (4 август) със своите сигурни петима депутати и ще подкрепи частична актуализация на бюджета в частта му за НЗОК и средствата за общините и строителните фирми. Очаква се и шести депутат да се присъедини към петимата, подкрепящи ББЦ в парламента, съобщи Бареков.

КТБ

"Трябва да се знае истинското състояние на КТБ, защото според информации от международния одит, тя не е в толкова лошо състояние, а бе убита по един брутален начин", поясни Бареков.

Зам.-председателят на ББЦ и депутат Светлин Танчев бе категоричен, че политиците не трябва да се крият зад парите на хората. И обеща, че ще даде половината от спестяванията си под формата на заем за КТБ. "На базата на моите анализи и данните от одита, съм готов да дам назаем половината си спестявания на тази банка", каза той. По думите му с всеки един ден, в който държавата забавя отварянето на банката, допринася допълнително за загубите й.

ГЕРБ започва кампания на 7 септември, мъгла посрещна БСП на Бузлуджа

Откриването на националната кампания на ГЕРБ за предсрочните парламентарни избори ще е на 7 септември. То ще бъде направено в зала &bdq...

"Не може едни политици да се крият зад народните пари. Време е да поемат отговорност", категоричен бе Светлин Танчев.

"Аз имам интерес да излезе истината за тази банка. Моята фирма има да получава 5 милиона от телевизията (бел. ред - ТВ7) и не може да си ги получи заради случилото се с банката. Трябва да се разровят всички кредитни досиета в банката и фирмите, свързани с Пеевски, за да се види Бареков какво има да взима и Пеевски какво има да дава на тази институция", поиска Бареков с апломб.

Служебното правителство

Това, което президентът ни разкажа за служебното правителство, ни хареса. То ще бъде на гражданското общество и на експертите, уточни още Бареков, като добави, че конкретни имена не са обсъждани.

Президентът ще спази закона, ще поеме отговорност като държавен глава и ще назначи представител на "България без цензура" в ЦИК. Най-вероятно Катя Иванова ще заеме мястото на представителя на НДСВ, стана ясно още от думите на Бареков.

Нямаше нужда Бареков да тръби публични тайни за Борисов, заяви Нешка Робева

Не знам какво трябва да разбера около Николай Бареков. Той е притиснат, доста го нападат, но той прави грешки в защитата си, заяви Нешк...

Самият Плевнелиев посочи приоритетите на служебното правителство - ускоряването на плащанията на средствата от Европейския съюз и работата по Споразумението за партньорство на България с Европейската комисия. Плевнелиев увери, че назначеното служебно правителство ще бъде съставено от проевропейските и надпартийни експерти, които мотивирано и прозрачно ще работят по важните за обществото теми, като здравеопазването, икономиката и сектор "Енергетика".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика