Бареков внесе сигнал за източване на ДДС срещу Иво Прокопиев

4653
Бареков внесе сигнал за източване на ДДС срещу Иво Прокопиев
Снимка: БГНЕС

Нов сигнал в прокуратурата, касаещ бизнесмена Иво Прокопиев, беше внесен от евродепутата и лидер на "Презареди България" Николай Бареков. В официалното съобщение за случилото се Бареков посочва, че е сезирал главния прокурор Сотир Цацаров за организирана престъпна група "Соросогниди" в лицето на Прокопиев, Десислава Иванчева Недкова и Юри Богомилов Катанов.

Според сигнала става въпрос за източване на ДДС в особено големи размери от фирми, пряко свързани с Прокопиев чрез "доказано близки до него лица". Визирана е конкретно фирма "Индустриална зона Варна-Запад" ЕООД, чийто управител според Търговския регистър е Десислава Недкова, за която самият Бареков казва, че е бивша секретарка на Прокопиев.

Бареков съвсем забрави, че се извини на Плевнелиев и пак подаде сигнал срещу него

Евродепутатът Николай Бареков, който реши да смени името на "България без цензура" с "Презареди България", внесе сигнал в прокуратурата...

Евродепутатът твърди, че през януари 2009 година “Индустриална зона Варна-Запад“ ЕООД сключва договор за консултации за инвестиране във възобновяеми енергийни източници край Девня на стойност 600 000 лева със "Сисмемконсулт" ЕООД, чийто собственик е Георги Сотиров. Още преди да има резултат от консултантския договор обаче, “Индустриална зона Варна-Запад“ ЕООД била сключила договор за проектиране на фотоволтаичната централа с фирма "Соларпро" АД (бел. ред. - в Търговския регистър фирмата се казва „Соларпро Холдинг“ АД). В съвета на директорите на тази фирма участва Юри Катанов, един от членовете на ръководството на „Да, България“ по думите на Бареков. Катанов обаче не е вписан нито в Изпълнителния съвет, нито в Националния съвет на партията.

Съгласно твърденията на Бареков през ноември, 2009 година имало данъчна ревизия, която показала, че пазарната цена на консултантската услуга била не повече от 100 000 лева и заради това на „Индустриална зона Варна-Запад“ не е признато право на данъчен кредит от 120 000 лева. Впоследствие, на 31 юли, 2012 година ВАС присъжда фирмата да върне неправомерно възстановено ДДС по непризнато правото на данъчен кредит в размер на 100 000 лева.

През това време, обаче, според Бареков дружеството "Лендмарк Търки", което е било едноличен собственик на капитала "Индустриална зона Варна-Запад" ЕООД, сменя името си на "Болканс Инвест". Само няколко месеца по-късно, на 9 юни 2011 година, "Болканс Инвест" продава "Индустриална зона Варна-Запад" ЕООД на кипърската офшорка "Джи. Ай. Ар. Ий Глобал Инфрастракчър Риъл Истейт Фънд Лимитид". Според Бареков сделката "вероятно" била направена, за да се избегне събиране на публични задължения и така държавата била ощетена със 100 000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Нинова регистрира в ЦИК листата на БСП за евровота, водачът е ясен

Крум Зарков: Страната ни се намира в ситуация на безвластие

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Радев призова кабинетът да преосмисли решението за частна детска болница

Йотова критикува и частната детска болница, и промените в хазарта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com