Бинев внесе искане за мисия за наблюдение на европейските избори у нас

12987
Бинев внесе искане за мисия за наблюдение на европейските избори у нас
Снимка: БГНЕС

Мисия за наблюдение на европейските избори в България поиска официално вчера Слави Бинев в качеството си на представител на най-голямото патриотично обединение в България - съюза около партия НФСБ. Искането до съпредседателите на Бюрото на на АКТБ-ЕС - Луи Мишел и Фитц А. Джаксон бе входирано по молба на съпредседателя Джойс Лабосо, която бе информирана на последната парламентарна асамблея на АКТБ-ЕС в Адис Абеба.

Действията на евродепутата са продиктувани от напълно непрозрачните и манипулирани избори за парламент в България през миналата година и липсата на инициативност от българското правителство относно съставянето на нов Изборен кодекс. Предложението за наблюдателна мисия в България ще бъде обсъдено на следващата среща на Бюрото през март в Страсбург.

Сидеров поиска от Цацаров да се заеме с Бинев заради заплаха за убийство

Заради "заплахи за убийство" лидерът на "Атака" Волен Сидеров е подал жалба срещу европейския депутат Слави Бинев, съобщават от пресцен...

„Да бъдат наблюдавани изборите в Обединеното Кралство в четвъртък (22 май) в Лондон, а след това в България в неделя (25 май) преди завръщането на наблюдателите в Брюксел, където да вземат участие при обявяването на резултатите в неделя вечерта" - поиска Слави Бинев и обясни, че Съвместната парламентарна асамблея вече е организирала подобна съвместна мисия през 2004 г. в Холандия и Унгария; и делегацията на Панафриканския парламент, която през 2009 г. наблюдава провеждането на европейските избори във Великобритания, включително и Уелс, и в Германия.

„Подробна програма на тези две мисии би могла да бъде съставена от Секретариата, съвместно с местните органи в съответната страна. Аз, разбира се, съм готов да помогна с организирането на мисията в България" - допълни евродепутатът.

Освен това в искането бе включено и предложение към Бюрото да вземе решение за наблюдение на изборите във Фиджи, което да бъде организирането през септември, като Бинев се обоснова: „Фиджи е важен партньор на Съвместната парламентарна асамблея и това би било израз на солидарност към нашите приятели от Тихоокеанския регион и би засилило регионалния профил на Съвместната парламентарна асамблея. Разбирам, че подобно решение ще зависи от съгласието на европейските членове на Асамблеята, но ако се вземе принципно решение, то това би дало възможност да се направи нужната подготовка".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика