Бивш кадър на ДПС поиска декларациите за гласуване да се попълват и от роми

3689
Бивш кадър на ДПС поиска декларациите за гласуване да се попълват и от роми

Не е случайно, че ДПС насочи усилията си към набиране на ромските гласове, защото има проблеми с гласовете сред турското малцинство. Над 70 000 етнически турци гласуваха срещу ДПС, не толкова за партията на Лютви Местан. Това заяви бившият земеделски министър и бивша неразделна част от ДПС Мехмед Дикме. Според Дикме търсенето на алтернатива от младите хора сред етническите турци ще продължава.

Защо българското правителство не предприе действия за ограмотяване на изселниците? Защо не предприе нищо, попита още Дикме, който счита, че има опорочаване на изборите с намесата на ЦИК. Припомняме, че точно преди изборите ЦИК разпореди декларациите за гласуване да се попълват преди избирателните комисии. Дайте това да го направим и в България, примерно за ромската общност, призова Дикме пред Нова телевизия. За него обаче решението на ЦИК е много съмнително, тъй като е взето точно преди деня на изборите.

Голям срив на ДПС по отношение на гласовете от чужбина

Не ДОСТ, не ДПС - ГЕРБ печели изборите в чужбина, показват данните след преброяването на протоколите от избирателните комисии. Партият...

На въпрос дали ДПС и „Обединените патриоти” работят заедно, Дикме отвърна, че може само да се гадае. Трябва да съдим по действията на политиците, не по думите. Не може да създаваш условия в Турция да не може да се гласува и да ги спираш да дойдат в България, заяви бившият земеделски министър. Явно, че Ахмед Доган остава много силен, счита Дикме. Той каза и, че „доколкото знае” един от бившите депутати на ДПС, на които Турция забрани да влизат на турска територия, е опитал да влезе в Турция, но е бил върнат.

В България живеят над 12% хора, които принадлежат към мюсюлманска общност. За голямо съжаление един-единствен човек се възползва от това – Ахмед Доган. За мен трима души носят най-голяма вина за провала на Прехода – Андрей Луканов, Иван Костов и Ахмед Доган, обобщи Дикме. Той призова журналистите да проверят колко обществени поръчки и на каква стойност са дадени на обръчите от фирми около Доган, но не пожела да даде конкретни примери за такива фирми. Ако ДАНС утре влезе в една от къщите на Доган, мисля, че ще намери много документи, които да дадат отговор за проваления Преход, добави Дикме.

Според Мехмед Дикме Ахмед Доган безусловно ще подкрепи следващото правителство. Бившият земеделски министър каза и, че бъдещето на ДПС ще зависи от референдума в Турция на 16 април, защото няма начин ДПС да съществува без връзка с изселниците. Не трябва заради един човек да се влошат дипломатическите отношения между две държави – трябва да направим всичко възможно отношенията ни с Турция да влязат в добър тон, заяви Дикме.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Няколко дни преди края на 49-то Народно събрание: Ще отстранят ли Росен Желязков?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика