Бивш началник на отбраната и настоящ депутат от ДПС подкрепи пилотите

3720
Бивш началник на отбраната и настоящ депутат от ДПС подкрепи пилотите
Снимка: БГНЕС

Бунт, пълзящ преврат на военните пилоти – това са пълни глупости. Проблемите са много по-сериозни – през годините, заради хроничното недофинансиране, се стигна до този момент. Това заяви депутатът от ДПС, бивш началник на отбраната, ВВС и базата в Граф Игнатиево ген. Симеон Симеонов.

По думите на Симеонов на практика не е имало абонаментна поддържка на МиГ-овете ни, която е била част от поетапен договор за ремонт на изтребителите, сключен още от 2006 година. Няма разкапани самолети – МиГ-овете не са толкова възрастни, докарани са през 1989 година, уточни генералът. МиГ-ът е по-лек за поддръжка от определени други самолети, каза Симеонов пред Нова телевизия, без да казва кои са тези други самолети.

Цветанов хвърли вината за наводненията в Бургаско на метеорологичната прогноза

Метеорологичните условия са предпоставка за възникване на подобни бедствия. Нека кажа, че подаденият код за валежите беше жълт. Местни ...

Заради хроничната липса на подготовка през годините, бяха намалени часовете за летене и съответно намаляха и пилотите за бойни полети. През годините бяха ремонтирани 16 МиГ-а, като един беше загубен при учение, заяви Симеонов. От съобщения в медиите се казва, че сега има 7 действащи МиГ-а, каза депутатът от ДПС.

Народният представител обясни и как може да бъде отказано учение от пилоти – чрез болнични, заради установено състояние, което не позволява полет. По мое лично мнение чашата преля, защото ремонтът на МиГ-овете беше забавен от бившия военен министър Николай Ненчев, който сега говори за арести на пилоти, категоричен беше Симеонов, припомняйки част от обвинението срещу Ненчев - че шест месеца договорът "отлежавал" в бюрото на бившия министър.

Нека се намали влиянието на Русия, но има други натовски държави с руска техника – Полша, Чехия, Словакия. Не е ли по-добре да се ползва максимално наличната техника, докато пристигне нова, попита Симеонов. И заяви, че при подписване на договор за нов изтребител ще минат минимум две години, преди да дойде първият самолет, а дотогава подготовка и тренировки трябва да има.

Истории от социалните мрежи

Ненчев: Да се арестуват пилотите, отказали да летят

"Военна полиция вече трябва да е там, да разпита, да не кажа да ги арестува, това не е инициатива на един човек. Някой на много високо ...

Темата за военните ни пилоти логично присъства в доста разговори във Facebook. В следващите редове публикуваме мнение на потребител на име Захари Захариев, който твърди, че има вътрешна информация за случки с нашите ВВС.

"Съвместно учение между България и Гърция. Задачата е да опазим АЕЦ Козлодуй от навлизащи два гръцки самолета - както знаем гърците са с F-16. От Графа излита МиГ-29 да ги прихване. 5000 метра след началото, още докато набира височина пилота получава съобщение FOX2, FOX2. За тези, които не са наясно с терминологията това са две ракети с топлинно насочване, всяка от които има 98% успеваемост. И българския МиГ е само един миг от вечността за секунди. Единият гръцки самолет засича МИГ-а, другият пуска ракетите. Те са свързани и могат да координират. Нашите нямат такава система."

 

Продължаваме преговорите за нови изтребители, заяви Каракачанов

Проблеми има – ресурсът на някои от нашите самолети е още няколко часа. Продължаваме преговорите за нови изтребители, ще поиска...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Ваня Григорова обвини Корнелия Нинова в манипулация

Бюлетините на вота за НС и ЕП - с различен цвят: Говори шефът на ЦИК

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика