Бойко Борисов не отиде на изслушване пред Волен Сидеров

33347
Бойко Борисов не отиде на изслушване пред Волен Сидеров
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не се яви на изслушване пред парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси, която е председателствана от Волен Сидеров, предаде БГНЕС.

В началото на заседанието на комисията депутатите от ГЕРБ уточниха, че Борисов няма как да присъства, тъй като е в болнични. Направена му е хирургична интервенция на крака, поясни депутатът от ГЕРБ Емил Радев, визирайки травмата в коляното, която Борисов получи след мача на "Витоша Бистрица" срещу "Локомотив Пловдив" за Купата на България.

В комисията има два сигнала на лидера на движението "България без цензура" Николай Бареков срещу Борисов. Единият сигнал е свързан с неговото участие в офшорна фирма, която не е закрита и извършва дейност, през сметките й преминават пари. Вторият сигнал е за конфликт на интереси. Според него Борисов е бил съдружник във фирма, докато е бил главен секретар на МВР и кмет на София.

На последното си заседание комисията реши да възложи Сметната палата да провери истинността на декларациите за имущество на бившия премиер. Проверката трябва да обхване периода откакто Борисов е бил главен секретар на МВР досега. На следващия ден народни представители от ГЕРБ внесоха в комисията документи, доказващи липсата на конфликт на интереси на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Те доказват, че офшорната фирма в Кипър, в която Бойко Борисов е имал участие, е открита през 1991 година и е закрита през 1999 година. Така на практика, според тях, участието на Борисов в нея се прекратява. Документите са от Търговския регистър на Кипър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика