Бойко Борисов с подкрепа за Москов и "жълт картон" за министрите

25827
Бойко Борисов с подкрепа за Москов и "жълт картон" за министрите
Снимка: БГНЕС

"Правителството стои твърдо зад здравната реформа и действията на здравното министерство. Стоя зад министъра и неговите професионални действия". Това заяви премиерът Бойко Борисов на днешното правителствено заседание.

Така той коментира вчерашното искане на ДПС за оставка на министър Петър Москов. Причината? Статистиката с нападенията на медици, която беше представена преди Нова година. Местан твърди, че статистиката на МВР е за 17 нападения в периода 1 януари - 14 декември, 2014 година.

Москов пита: Защо Местан се сети за медиците един месец след като е имал данните на МВР?

Защо Движението за права и свободи (ДПС) и лидерът му Лютви Местан поставиха въпроса със статистиката от МВР за потърпевшите от нападен...

В същото време Борисов препоръча на членовете на кабинета да съобразяват изказа си с позициите, които заемат. Той отново подчерта, че лично е гарант за това, че кабинетът никога няма да допусне ксенофобски действия към малцинства или етноси, предаде пресцентърът на МС.

От стенограмата на правителството става ясно, че кандидат-депутатите на ГЕРБ гледали представлението "Език мой-враг мой". В тази връзка министърът председателят обяснява в тон на лека самоанализа: "Много хубаво представление. Препоръчвам го на всички министри, защото това действително е – една изпусната дума, след това… Не че аз не съм го правил, не че не съм бил атакуван, но просто от горчив опит ви го казвам. Дори когато се пошегувате на едно мероприятие, имайте предвид, че стоят хора, които с това си изкарват хляба – да ви анализират, да извличат какви ли не, конспиративни включително, теории след това".

„В самия кабинет имаме много представители на етносите и за нас те са братя, сестри и няма от какво да се притесняват”, изтъкна Борисов.

По-нататък "с цялото си уважение"  към всички парламентарни групи, той обяснява, че "това е и работа на опозицията" - да търси всяка слабост или всяка възможност да атакува правителството. В допълнение е обяснено: "В това отношение не мога да им се сърдя, още повече, не става въпрос за работата на самия министър, а за малко имагинерно интерпретиране на данни от Министерство на вътрешните работи и съответно от спешните центрове".

Румяна Бъчварова: Москов се опита да реши проблем, който съществува много отдавна

Това, което ме притеснява в искането на оставка на министъра на здравеопазването Петър Москов от страна на ДПС е, че то обвързва един е...


 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика