Бойко: Лидерите на партии трябва едно "Добър ден" да могат да си кажат като се срещнат

16760
Бойко: Лидерите на партии трябва едно "Добър ден" да могат да си кажат като се срещнат

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира вчерашната си инцидентна среща на по кафе с лидера на ДПС Лютви Местан в Кърджали. Бившият премиер говори за това пред Кевор Кеворкян по Нова телевизия. Борисов заяви, че срещата му с Местан в кърджалийското кафене "Марая" трябва да се приеме за знак, че лидерите на политически партии трябва да могат да си кажат "Добър ден" като се срещнат и да говорят помежду си, да обсъждат важните теми.

"Още повече, че Кърджали стана нарицателно име заради господин Станишев, който си позволи да го сравни с Крим, добави Борисов. - За десетина минути с господин Местан обменихме мисли с една единствена цел – да дадем пример като политически лидери в Кърджали, че политиката е едно, над политиката стои етническата толерантност, националната сигурност. Факт е, че Възродителният процес във всичките негови форми и последствията от него, е осъден от мен. Говорихме още, че политическите партии ще правим политика, няма да правим война, няма да налагаме езика на омразата. В това отношение Станишев изостана. Срещата целеше само да покажем, че Кърджали е един от всичките български градове, няма етническо напрежение".

Калфин: Срещата на Борисов с Местан е символ

За евродепутата Ивайло Калфин "кафето" на Бойко Борисов с Лютви Местан в Кърджали вчера е много повече от среща, то е символ, знак, че ...

Борисов коментира и скандала с ЦИК. "Готов съм да предоставя на ДПС и шестте места на ГЕРБ в ЦИК, каза той. - В понеделник, в 9,15 часа има среща при президента. Разговарях днес с членовете на нашата Изпълнителна комисия, запознах се със ситуацията за ЦИК. Венецианската комисия, която се произнася за законите в България, с новия избирателен закон си пролича, че г-жа Манолова не е никакъв законотворец. Този закон е направен само за тези избори. Венецианската комисия е казала - една година преди изборите да не се променят изборни закони. Те не се съобразяват с нищо. А ЦИК има 19 члена, четирима от тях са изключително важни, от тях - два най-важни, председателят и секретарят на комисията. Председателят е от БСП, заместник-председател от "Атака", секретар - от ДПС. Протоколите от изборите се подписват от първия и третия. От ГЕРБ няма зам.-председател. Винаги досега, първата политическа сила, спечелила изборите, има председател на ЦИК, а на нас и зам.-председател не ни дават. От 19 души, имаме шест. Останалите 13 са на другите политически сили. Г-н Местан казва така - махаме председател, зам.-председател и секретар, махаме двете квоти на извънпарламентарните партии, остават 13. Да, но вие в момента БСП, ДПС и "Атака" сте в коалиция, работите заедно. Всеки протокол ще бъде подписван от БСП - ДПС, със златното пръстче на "Атака" - така е конструиран законът на Мая Манолова. При това положение, моята толератност казва: Добре, дайте ни един зам.-председател, за пред Европа. Дали са шест, или без шест, дали от 19 имаш шест, или нито един, не можеш да влияеш на решенията. Когато нямаш и представител в ръководството... Ако трябва и шестте, ще им дам и шестте. Какво да кажа сега? От шестте ми вземете още един?!".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика