Борисов: Борим се за максимална избирателна активност, за да не се налага ГЕРБ да прави коалиция

20603
Борисов: Борим се за максимална избирателна активност, за да не се налага ГЕРБ да прави коалиция
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще прави това, което кажа аз. Как по-ясно да го кажа? Цветанов казал... идете и го питайте какво е казал. Аз ви казвам, че се борим за максимална избирателна активност, където ГЕРБ да има толкова повече, че да не му се налага да прави коалиция. Ако е същата ситуация като сега какво ще правим? Ще оставим БСП, ДПС и „Атака” пак да управляват? Затова цялата предизборна кампания ще има една единствена точка – гласувайте, за да не се налага коалиция. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента във връзка с изказване на Цветан Цветанов, предаде „Фокус”.

„Цветанов е много тежко обиден на това, което направи прокуратурата към него. Затова многократно съм казвал, че когато се изказва трябва да внимава и да не ангажира партията. Кой е във властта и кой не определят само българските избиратели. Преди една година същото говореха за нас”, коментира Борисов. „Преди една година от тази трибуна и от това, което чувахме от лидерите на ДПС, БСП и „Атака”, беше да се разбие, разруши, ликвидира ГЕРБ. Това беше основната им задача. Практиката показва, че когато си поставиш такива задачи, никога не можеш да ги изпълниш, защото не ние определяме коя партия да я има или да я няма, а хората, които гласуват”, посочи той.

Борисов: Евентуални преговори с други партии след изборите ще бъдат публични

Ако се стигне дотам, че да се водят преговори, те ще бъдат публични. Това каза пред журналисти в Брюксел председателят на ГЕРБ Бойко Бо...

Като цел на ГЕРБ Борисов заяви, че винаги е била максимално голяма избирателна активност, максимално голяма разлика между тях и останалите партии.

„Тогава можеш да управляваш сам, защото народа ти е казал - "управлявай". Ако народа не го направи, той ти казва - "търси някакви партньори". Надявам се, а и виждайки тази ситуация, в която тройната коалиция – „Атака”, БСП и ДПС, доведоха България, да имаме такава разлика между нас и останалите, че да не се налага да правим коалиции”, заяви Борисов. На въпрос дали оставя вратичка за преговори с ДПС и че не е постоянен, Борисов запита как да бъде по-постоянен от това, което казва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика