Борисов даде щедри обещания за изсветляване на икономиката и търговията с цигари

5846
Борисов даде щедри обещания за изсветляване на икономиката и търговията с цигари
Снимка: БГНЕС

Полагаме огромни усилия в борбата с контрабандата. Oчаквам тази година с още 10% да изсветлее икономиката, а нивото на контрабандата на цигари да падне до 6% тази седмица. Акция „Пречупване“ се казва. Това заяви премиерът Бойко Борисов на церемонията по връчване на наградите „Икономика на светло“ за 2017 г.

Борисов не пропусна да атакува БСП и подчерта, че когато той е на власт, има резултати в борбата с контрабандата.

Аферата "манекенката в Барселона" не спира да преследва Бойко Борисов

Във Facebook се появи второ видео на инициативата "Да спрем разграбването на България", с което се продължава историята на манекенката ...

„Искам да честитя на победителите. Фактът, че сме поканени е достоен за гордост. Никой не може да обвини АИКБ и Васил Велев, че са близки на правителството. Когато водеща е жената на депутата от БСП Кристиан Вигенин, най-малко някой може да е пипал данните“, коментира премиерът.

„Много лесно се говори. Много глупости се изговарят. И това като се прави ежедневно, хората започват да вярват. Ето ги безапелационните данни. По време на служебния кабинет на БСП само за 2 месеца и половина – 120 млн. лева по-малко в митниците. Когато някой се прави на по-почтен от папата – да погледне данните“, посочи Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

„Полагаме огромни усилия и боят по контрабандата няма да го изпуснем. Виждате издиханията и яростната агресия на опозицията със жълти новини. Акция "Пречупване" се казва, а няма изобщо да им се дадем този път. Аз го обещавам“, каза още министър-председателят.

Наградите „Икономика на светло“ се връчват всяка година от Асоциацията на индустриалния капитал в България. Целта на конкурса е да отличи водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сивата икономика.

Борисов в НС: Резултатите от европредседателството не са политически PR

Постигнатите резултати по време на председателство не са политически PR, а политическа реалност за развитие на региона и на Европа. Тов...

Премиерът връчи наградата в категория „Личност или организация, допринесла за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством активна позиция“ на Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР) за цялостната дейност в областта на ограничаване и превенция на неформалната икономика.

Колкото е по-голяма икономиката на светло, толкова е по-голям приходът в бюджета, коментира председателят на АИКБ Васил Велев, цитиран от БГНЕС. Според него, ако се следват мерките на кабинета за изсветляването на икономиката, очакваме до 2021-2022 година да отчетем и реалното изсветляване на икономиката.

В категория „За журналист или медия, допринесли за промяна на обществените нагласи към нетърпимост към неформална икономика“ наградата отиде за Рубриката „Чети етикета“ по bTV.

В категория „За нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата“ победител е Националният съвет за тристранно сътрудничество за своя активен принос при изготвянето на промените в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност.

По данни на МВФ сивата икономика в България е на ниво Африка

29,17% е средното ниво на сивата икономика на България за периода 1991-2015 г. Това ни нарежда сред първенците на Балканите и в Европа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика