Борисов: Държавата е в технически банкрут

27690
Борисов: Държавата е в технически банкрут
Снимка: БГНЕС

 

Това правителство толкова кредити изтегли, че надали това вече има такова значение. Държавата е в технически банкрут – спрени еврофондове, подписани договори, които не са обезпечени, включително и „Южен поток” сега от това, което разбирам, че въпреки забраната на Европейската комисия, те са си позволили да го подпишат, за което има неустойки. Това каза за „Фокус” председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

„Това са лъжци, които гледат всеки ден да мине повече, да откраднат повече, да излъжат повече, да стоят във властта повече, да уредят своите хора както в Станишевата Сметна палата, така и в Националния статистически институт, така и по различни други агенции. Видяхте и популистките им действия – когато държавата взима кредити и не може да събира приходите си от данъчните и митниците, те пак вдигат пенсиите. Това е да гасиш пожар с бензин – това правят в момента”, заяви Борисов.

Бойко Борисов: Разчитам на чувството на самосъхранение на ДПС, за да падне Орешарски

Станишев го бихме и на парламентарните избори, и на европейските – БСП претърпя пълен крах, а те казваха, че в неделя е същниския...

Като изводи от посещението си в САЩ той посочи, че има тревога във всички. Според него България вече не е същата, не е такава както преди една година.

Бившият премиер коментира и решението агенцията за кредитен рейтинг Standard&Poor's (S&P) да понижи дългосрочния и краткосрочен кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута с една стъпка от 'BBB/A-2' на 'BBB-/A-3' със стабилна перспектива. Той обясни: "Когато основни кредитни агенции в света почват да свалят кредитния рейтинг на една държава, след това много бързо тя се засилва по нанадолнището и става Гърция преди години. За съжаление, българите си избраха такива втора, трета и четвърта партия, че сега всички трябва да съжаляваме за загубеното време".

 

 

Бойко Борисов заминава за седмица за САЩ

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заминава на едноседмично посещение в Съединените американски щати. Във Вашингтон Борисов ще проведе...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика