X
 
 

Борисов към Джон Съливан: Напълно изпълняваме поетите ангажименти към НАТО

1323 15
photo of Борисов към Джон Съливан: Напълно изпълняваме поетите ангажименти към НАТО
Снимка: Правителствен пресцентър

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан. Във фокуса на разговорите бяха сигурността, енергетиката, инвестициите и двустранните отношения, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов отново увери, че България напълно изпълнява поетите ангажименти към НАТО и препотвърди повишаването на разходите за отбрана на 2% от БВП до 2024 г., както и за отделяне на повече инвестиции във въоръжение и оборудване.

Заместник-държавният секретар на САЩ Джон Съливан подчерта, че България е стабилен и предвидим партньор в рамките на Алианса и на двустранна основа. Съливан предаде на премиера Борисов послание от американския президент Доналд Тръмп за значимостта за САЩ на приятелските и партньорски двустранни отношения с България, и високата оценка за тях.

Акцент в срещата между Бойко Борисов и Джон Съливан бе още енергийната сигурност и сътрудничеството между двете страни в тази област. Министър-председателят запозна Съливан с напредъка по интерконектора между България и Гърция, с амбициите на страната ни да съхрани ролята си в преноса и търговията с газ, както и с проекта „Белене“.

„България води политика, насочена към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, така и за ЕС“, заяви премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че работим активно за енергийна диверсификация и по проектите за газови връзки със съседните страни.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Елементарно Уотсън-интереса клати феса! 8 Елементарно Уотсън-интереса клати феса! преди 8 месеца Профил на трол?
  Тоя кравар не знам за какви енергийни проекти е дошъл, но предполагам без ... да се намесва няколко пъти е повторил една буквичка /Ф/ с едно двуцифрено число ... 16
 • предсказател 7 предсказател преди 8 месеца Профил на трол?
  Хем диверсификация, хем Белене!? Едно от двете няма да се случи!
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Защо Борисов обсъжда енергетиката и сигурността със заместник държавния щатски секретар? Разрешение ли ще му иска, какво има право да прави? Тръмп обсъжда ли щатската енергийна политика и сигурност със заместник външния БГ министър? В качеството си на какъв дойде този кравар в БГ? Историята с Южния пАток и Маккейн ли се повтаря? Комедия в черни краски!
  : 0 !
 • лева резба, десен крачол.... 6 лева резба, десен крачол.... преди 8 месеца Профил на трол?
  Ура,ще имаме газово хъбче и ЕФ-ки 16 за ГЕЙ парада догодина.
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  ....пАточето и Белене май увехнаха....
  : 0 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Само смях буди факта ,че делегация на заместника на заместника и т.н. идва от САЩ и цялото правителство им седи мирно и чака заповеди! Ако Тръмп има нещо да каже, защо не дойде при най-лоялния си съюзник който предоставя безвъзмездно полигони,летища и военни бази.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  #1 Народа му мизерства,емигрира и умира,а той се ръкостиска с някакъв си кравар от майната си....
 • барни Винету и ела да изпушим по една лула на мира! 3 барни Винету и ела да изпушим по една лула на мира! преди 8 месеца Профил на трол?
  А бе Баце,ко е туй караварче дето се мотляви около теб и племето ти?Нещо ми намирисва на кравешки екскременти....
 • следващият "ПОЧЕТЕН" гост от САЩ ще бъде чистачката от Белия дом!!! 3.1 следващият "ПОЧЕТЕН" гост от САЩ ще бъде чистачката от Белия дом!!! преди 8 месеца Профил на трол?
  Баце...много си свалил нивото...тоя не е от вождовете, а е само един тютю-тютю,петит-петит зам.държавен секретар на САЩ!!!
  : 1 !
 • Пешо Питанката 3.2 Пешо Питанката преди 8 месеца Профил на трол?
  Баце дали е изтичал на улицата да го посрещне?
  : 0 !
 • Мара Отварачката 3.3 Мара Отварачката преди 8 месеца Профил на трол?
  Имало е изчервявания, извинения, обещания,че повече това няма да се повтаря.... и горещи самозапсувания като гаранция за бъдещо въздържание,ха-хааааа...улете Белене и Хъба у канала!!!Остана само ПЪБА и бирата....
  : 0 !
 • допълнение 2 допълнение преди 8 месеца Профил на трол?
  Борисов към Джон Съливан: Напълно изпълняваме поетите ангажименти към НАТО, но не желаем да създаваме заедно сс други страни членки на НАТО флотилия в Черно море.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Нищо бе Циклопе, нали циганската сбирщина бди, начело с лилипута Гном .
  : 1 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Нищо бе Циклопе, нали циганската сбирщина бди, начело с лилипута Гном .
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Слугинажа в поза партер докладва как изпълнява заповедите ! В терминала за втечнен газ в Александруполис участваме с 1 милиард взети от пенсиите на възрастните българи, ще купуваме скъп втечнен природен газ, понеже е американски, ще им дарим електрическите централи, тъй като цената на тока е американска ...
Нагоре