Борисов: Не е честно да събираме пари, за да плащаме за стари бакии

2410
Борисов: Не е честно да събираме пари, за да плащаме за стари бакии
Снимка: БГНЕС

Не е честно да събираме пари, за да плащаме за стари бакии. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в бившия завод „Полимери“ – Девня предаде „Фокус“.

„Да кажа на хората, в следствие на тази разбойническа приватизация колко милиарда е загубила държавата, но и продължаваме да плащаме. Във Варна, Девня и Провадия 15 млн. биха могли да се похарчат за доста по-стойностни неща“, обясни Борисов.

Борисов: Кабинетът ще подпомогне облекчаване на трафика във Варна

Правителството ще подпомогне Варна за разрешаване на инфраструктурни проблеми, обяви министър-председателят Бойко Борисов на работна ср...

На въпрос има ли в държавата други подобни случаи, Борисов заяви: „Десетки, да не кажа стотици. На цели фабрики са изнасяни оборудванията“.

„Тук е купена инсталация, която всичко това да утилизира и те с цялото си нахалство я продават в Румъния. Взимат и от не парите. Убеден съм, че главният прокурор ще направи така, че от срещу неизвестен извършител, каквото е в момента ограбването на цял завод, гордост на Балканите, да има известен“, допълни Бойко Борисов.

Избягвам да давам публична оценка на хората. От наша страна каквото е необходимо правим. Благодаря, че сте тук, за да може да кажете на хората, че могат да спят спокойно и по-най0бързия начин ще г и избавим от това зло. Не е честно да събираме толкова пари, за да ги вкараме в инфраструктура, пенсии, заплати и така непрекъснато да ги харчим, за да изчистим стари бакии“, каза още премиерът.

„Новият собственик на практика е дошъл, за да го нареже завода и да го приключи. Това е историята на българския Преход, защото сега е много модерно да говорим. Надявам се, че с влизането на Антикорупционния закон и създаването на този орган, той ще се занимае не само с това, което е в момента, а и с подобни минали сделки, защото те носят много по-големи щети от всичко останало. Тук трябва да се има предвид, че на 200 км по-нагоре стоят 2 реактора за 3 млрд. лв. И там какво ще правим, а ги платихме следствие на тези големи шлемове, които заварих. Апелирам към колегите и политическата класа да бъдат малко по-скромни в изказванията си“, добави Борисов.

Борисов за "Калиакра": Ще трябва да се плаща

Седим сега пред вас, червим се, вие блокирате улици, пазейки си своя интерес, трябва да се вземе такова решение, че да не увредим ничии...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика