X
 
 

Борисов не възнамерява да иска разпечатки от разговорите на шефа на БНР

1359 0
photo of Борисов не възнамерява да иска разпечатки от разговорите на шефа на БНР
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com
Помолен да конкретизира казаното от него, че в скандала с БНР вижда саботаж към правителството, Борисов съобщи в кулоарите на парламента, че прокуратурата извършва пълна проверка в БНР и че ще предложи парламентарната група на ГЕРБ да се присъедини към исканата от БСП анкетна комисия, а парламентът да приеме решение Сметната палата да провери цялото управление на националното радио. 

„И аз като бивш спортист използвам думи, които после малко си ги преглъщам, ама така ми дойде отвътре“ - така Борисов обясни репликата си „Главанаци“ по адрес на ръководството на БНР.

Линейка за Светослав Костов в БНР

Линейка са повикали колегите на директора на БНР Светослав Костов около обяд в петък- 20 септември. Медиците са дошли, защото на Костов...

„Защото съм действително възмутен от това, което са направили“, поясни Борисов и подчерта: „Затова Сметната палата ще влезе и ще провери всичко. Убеден съм, че и прокурорите ще намерят виновниците“.

В отговор на журналистически въпрос дали приема обвиненията в еднолична власт и че се опитва да се измъкне от този скандал, Борисов отсече: „Това прави прокуратурата не аз. Аз този ръководител на националното радио за радост никога не съм го чувал и не съм говорил с него“.

За ролята на ГЕРБ, Борисов уточни: „Парламентарната група на ГЕРБ гласува членовете на СЕМ, а СЕМ - директора. Това са направили колегите“ и добави: „Ако не бяха направили това, което помолих, щях да поискам парламентарната група да излезе на трибунка с декларация в защита на г-жа Великова“.

Запитан дали ще поиска разпечатка на телефонните разговори на директора на БНР за да се установи кой му е звънял, за да го притиска, Борисов изрази недоумение: „Аз като какъв да поискам разпечатките?“ и добави:

СЕМ ще глоби БНР

СЕМ отчита като „безпрецедентно” спирането на ефира на Програма „Хоризонт” на БНР миналия петък, което дойде на...

„Прокуратурата е независим орган, какво ще им пиша аз? Аз мога да поискам и това подкрепям – анкетна комисия на парламента, да влезе Сметната палата и като свърши прокуратурата проверката - ще излезе и ще каже“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 20 ноември

Овен Това е ден, в който с лекота ще усвоявате нови знания. Проявената мъдрост ще ви носи плодове дълго време. Телец Това е ден, в който творческата...