Борисов обвини Асен Василев, че се меси в предизборната кампания (ВИДЕО)

5480
Борисов обвини Асен Василев, че се меси в предизборната кампания (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини финансовия министър и съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев, че се меси в кампанията за местните избори.

Той направи изказването си точно преди партийно събрание на ГЕРБ в подкрепа на кандидат-кмета на Разград - пътуване, заради което не присъства и на вота на недоверие, за да гласува за кабинета "Денков".

Причина за недоволството му е разпространена по-рано днес информация от ведомството на Василев за средствата, които държавата е отпуснала на Столична община. Тя дойде като резултат от дебата между двамата водещи кандидати за кметския стол в София - Антон Хекимян от ГЕРБ и Васил Терзиев от "Продължаваме промяната - Демократична България". По време на дебата Хекимян на няколко пъти обвини съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев, че  не са финансирали градския транспорт на София по време на кризата с коронавируса. ГЕРБ-София също реагира и изпрати гневна позиция до медиите.

"Депутатите са възмутени"

Председателят на ГЕРБ заяви, че Асен Василев е нарушил предварителна договорка "лидерите да не участваме в предизборната кампания с възможностите, които имаме".

"С г-н Петков си дадохме дума, че министри и областни ръководители няма да участват и да взривяват кампанията“, каза Борисов. 

Той отново призна, че лично той е настоявал Василев да бъде финансов министър, за да е по-здрава сглобката в управлението. "Демократична България" не искаха Асен Василев за финансов министър, да им го напомня публично - човекът, който настояваше Асен Василев да е финансов министър, за да е по-здрава сглобката, бях аз", каза Борисов.

Той обяви, че депутатите от парламентарната група на ГЕРБ били "възмутени". "Днес цялата парламентарна група ме предупреди, че въпреки моя министър Асен Василев - при приемането на бюджета ще бъдат много внимателни каква е събираемостта. Той трябва да поиска подкрепата на тези депутати", предупреди Борисов.

На финала Борисов обяви, че никога не бил "в такава позиция" - едновременно да подкрепя управлението и да критикува мандатоносителите.

 

Вот на недоверие

"Вотът на недоверие всъщност беше вот на голямо доверие към правителството. Съжалявам, че се загубиха толкова дни, но това е парламентарна практика, има го в Конституцията", каза Борисов по повод неуспешния вот на недоверие към кабинета "Денков". Още: Бойко Борисов се извинил на ПП-ДБ, че не гласува за правителството (ВИДЕО)

По думите му освен голямата подкрепа на ГЕРБ вотът не е минал преди всичко заради БСП.

"Корнелия Нинова вчера си позволи да каже, че всичко в енергетиката се дължало на Бойко Борисов. Да, стабилността в енергетиката се дължеше на Бойко Борисов, на ГЕРБ и на нашето управление. Нека да напомним, че от три години ГЕРБ не е никъде в държавното управление. През това време Нинова беше вицепремиер и министър на на икономиката. Атанас Пеканов внесе план за възстановяване. Имаше няколко служебни и няколко редовни кабинета, в които тези хора бяха министри, премиери, вицепремиери", каза Борисов.

По думите му изведнъж след три години отново ГЕРБ са виновни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Надежда Йорданова: Към ПП-ДБ има атака след атака и скандал след скандал

Бойко Борисов: Иванов и Атанасов не искаха Асен Василев за финансов министър (ВИДЕО)

ЦИК определи реда на участие в процеса на удостоверяване

Военният министър иска България да се настани в европейската отбранителна база

"Продължаваме промяната" за пенсиите: Ограбване на българския народ няма да мине

Какво свършиха депутатите от 49-ото Народно събрание?

Заявления за гласуване в чужбина се подават само до утре

С 30% активност на 9 юни сливането на власт и корупция е гарантирано*

Колко от младите българи ще гласуват на евровота, според Евробарометър

Самолетите F-16 Block 70 ще се поддържат изцяло у нас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика