X
 
 

Борисов предлага БНТ и БНР да станат безплатни по време на избори

2597 2
Борисов предлага БНТ и БНР да станат безплатни по време на избори
Снимка: БГНЕС
Моето предложение ще бъде – БНТ и БНР, където държавата дава финансирането да станат безплатни по време на избори за всички политически партии.

Това каза по време на извънредно заседание на Министерски съвет премиерът  Бойко Борисов, предаде Агенция „Фокус“.

Симов предложи повече пари за държавните медии, депутатите го отхвърлиха

Парламентът гласува бюджетите на обществените медии – БНТ, БНР и БТА, залегнали в Закона за държавния бюджет за 2019 г. Темата п...

Демокрацията е доказала, че с работеща многопартийна система, дава най-добри резултати. Така че дебатът за какво да се харчи субсидията - да има правила за какво може да се харчат парите“, заяви Бойко Борисов.

„Ние сме били против, след референдума да се увеличават партийните субсидии. Но знаете, в парламента се предизвиква криза – беше прекъснато заседанието на парламента. Няколко пъти говорих с финансовия министър, с Валери Симеонов, не можехме да направим кворум да приемем бюджета.

За мое най-голямо съжаление, в момента, в който гласувахме партийните субсидии, 30 точки ги минахме за половин час. Сиреч, оказа се, че другите парламентарни групи се интересуват от тази точка само в бюджета.

За мен бюджетът беше по-важен, защото става въпрос цяла година какво ще работи държавата, общините и министерствата и заетите в производството хора да бъдат спокойни. Но тази тема няма да я сваля от нашето внимание.

Затова възлагам анализ на финансовия министър, защото сега ние на сляпо подкрепихме предложението на БСП, за да се приеме бюджетът – откъде дойде цифрата 8 лв., на база на какъв анализ“, допълни още премиерът Борисов.

Караянчева: Обществените медии имат изключително важна културна, образователна и обществена функция

Ролята на обществените медии в Европейския съюз и тяхното бъдещо развитие обсъдиха Председателят на Народно събрание Цвета Караянчева и...

За мониторинговия механизъм

Когато се обсъждаха мониторинговия механизъм за  България, изпратих едно писмо до председателя на Европейската комисия (ЕК), с което исках указания да чуем какво трябва да направи  България, за да отпадне механизмът. Препоръката беше да се обърнем с промените и предложенията, които имаме към Венецианската комисия“, обясни премиерът.

„Направихме го. Голяма група експерти от Венецианската комисия дойдоха в  България, срещаха се с всички, включително и с мен. Вчера им беше финалното заседание, излезе документ 16-17 страници, анализ, исторически с препоръки и така, както бях поел ангажимент с извънредно заседание“, допълни той.

„Извънредността на заседанието е да се покаже желанието да се съобразим с всички препоръки от Венецианската комисия. В тази единствена точка днес - проект на решение за одобряване на проект за Закон за допълнение на допълнение на наказателно-процесуалния кодекс, която се надявам да приемем след като Дани Кирилов докладва“, каза още Борисов.

„Преди няколко дена новият председател Урсула фон Делайен подробно я запознах и веднага решението днеска по надлежния ред ще изпратим на заинтересованите комисари и до нея, лично нашето решение. С ангажимента, който имаме ГЕРБ и Обединени патриоти в парламента да бъде подкрепен, за да стане максимално бързо“, каза още той.

Финансирането на обществените медии и пропагандата скараха депутатите, правителството готви план

Депутатите възложиха на правителството в срок до 31 март да изготви план за развитието на медийната среда в България. Приетото решение ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    за да те хвалят безплатно ли, тикво
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Като му гледам снимката, може по това време да е, както му казват на съветски език - узник, а пък на мафиотски - пандела палас .
    : 1 !