Борисов призова да се гласува за Ваня Григорова в София (ВИДЕО)

19703
Борисов призова да се гласува за Ваня Григорова в София (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи първи коментар на резултатите на партията си от местните избори.

От Пловдив той призова симпатизантите на партията да гласуват за левия кандидат Ваня Григорова на балотажа на местните избори в София срещу кандидата на коалиционния партньор на партията му "Продължаваме промяната - Демократична България" - Васил Терзиев. Той взе 31,80% от гласовете (119 121 гласа). Негов съперник на балотажа на 5 ноември ще е Григорова, издигната от коалицията "БСП за България" - тя има 21,59% подкрепа (80 875 гласа).

"Както каза Антон Хекимян - "по-добре държавна собственост отколкото Държавна сигурност", заяви Борисов. След това добави хората да гласували по съвест, тъй като няма общо решение с "Продължаваме промяната - Демократична България".

"Вече не е грешно да си от Държавна сигурност, вече не е грешно да си комунист. Това го показват резултатите в София", добави лидерът на ГЕРБ. Още: Във Френската гимназия откраднаха 120 гласа от Терзиев и ги подариха на Хекимян

"Хич не съм ядосан"

По думите му вече няма да даде подкрепа на ПП-ДБ за София, дори да я поискат, защото трябвало да го направят в неделя след изборите. "Ще спасим София от спасителите. Аз познавам тези хора, те са мързеливи, не могат да работят", сподели мнението си водачът на ГЕРБ за ПП-ДБ.

"Най-добрият начин да си върнем София е като я изгубим", добави многозначително Борисов.

Резултатът за мен в София е очакван и заслужен след тази масирана атака срещу нас и поздравявам победителите. Така е коректно и нека най-добрият да победи!", каза Борисов.

"С 23 общински съветници имат първите от 61 съветника. Те имат възможност да правят мнозинства с БСП, с Възраждане, с ИТН или с нас. Само че 3 г. те бяха безмилостни. Всяка фуга, плочка, паве беше снимана от вас. След няколко месеца бъдете по същия начин критични", каза още той.

Той обяви, че не е ядосан "хич" от загубата на София. "Това са 18 години под управлението на ГЕРБ. В страната видяхме "промяната" - три години обедняване, три години задлъжняване, три години нищо не се случва в страната. И сега, за бюджета, ако се стигне дотам, - щото вече много неща не мога да обясня на партията си, - ще искам поименно да бъдат заложени тези проекти, които ние сме обещавали - градовете колабират буквално", заяви Борисов. Още: ГЕРБ и Пеевски в един глас: Решението на ВАС не подлежи на коментар

Кой колко общинари има?

По думите му ГЕРБ има най-много общински съветници в страната, и дори БСП и ДПС имат повече от "Промяната".

"Когато печелехме изборите в София, печелехме с над 200 хиляди гласа, през 2019 г. Фандъкова спечели с над 249 хиляди гласа. Сега ПП и ДБ заедно имат 119 хиляди гласа в София – на половината на това, което ние сме печелили. Изборите в София още не са завършили, така че резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите", каза още Борисов.

В Русе, Плевен, Сливен, Габрово, Севлиево ПП-ДБ дори не са на балотаж, там са на трето или четвърто място. Чухте ли там някой да излезе от тях и да призове техните симпатизанти да гласуват за ГЕРБ?, попита лидерът на ГЕРБ в отговор на въпрос дали партията му ще подкрепи некоалиционния си партньор в централната власт на втория тур в София. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Легитимацията Пеевски" не може да бъде европейска ценност": НПО-та с писмо до европосланици

Ето колко станаха заплатите на Румен Радев, Димитър Главчев и депутатите (СНИМКИ)

Отпуснаха държавните парични награди за велики български музиканти

Кандидат-депутати в спор за данъците, доходите и бъдещето на България

Сачева намекна, че ГЕРБ може да предложи Борисов за премиер след изборите

Главчев увери "Прозрачност без граници", че изборите ще са честни и прозрачни

Главчев: България няма да е пречка пред Скопие по пътя към ЕС, но имаме условие

Малките партии искат повече пари за предизборна реклама

Анализатори: Чака ни римейк на сглобката, но с писмено споразумение

"Сини като знамето на ЕП и зелени като гората в България": ЦИК показа бюлетините за вота 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика