Борисов се хвали след разговор с Джон Кери

2210
Борисов се хвали след разговор с Джон Кери

Министър-председателят Бойко Борисов е разговарял с държавния секретар на САЩ Джон Кери по време на посещението си в Лондон. САЩ са потвърдили ангажимента си в подкрепа на енергийната независимост на България. Това се казва в профила на премиера в социалната мрежа.

"По време на приема за ръководителите на делегации, който се дава от държавния секретар по политиката за развитие на Обединеното кралство г-жа Джъстин Грийнинг и в присъствието на Принца на Уелс, разговарях с държавния секретар на САЩ Джон Кери. Препотвърдихме започнатите ангажименти, които бяха обсъдени при последното посещение на Кери в България преди една година. В това число мерките за подкрепа на енергийната независимост на България, укрепване на инвестиционния климат и предприетите реформи в съдебната система", е написано в профила на министър-председателят във Facebook.

Борисов е поискал от Ципрас осигуряване на коридор за транзитни превози

Премиерът Бойко Борисов е провел телефонен разговор с гръцкия си колега Алексис Ципрас по повод проблемите по българо-гръцката граница,...

"Държавният секретар отново изрази подкрепата си и заяви, че България е надежден и предвидим партньор", добавя Борисов.

Той отбелязва, че към разговора им се присъединил и генералният секретар на ООН Бан Ки Мун. "Двамата с Кери споделиха положителните си впечатления от поведението на България в този сложен за Европа геополитически момент. Аз ги запознах с усилията, които страната ни полага за охрана на външната границата на ЕС. Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън разказа личните си впечатления от посещението си в България и охраняването на границата с Турция", заявява още Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика