Борисов за Божков: Какво сме му взели? Просто хазартът стана държавен

9719
Борисов за Божков: Какво сме му взели? Просто хазартът стана държавен
Снимка: БГНЕС

"Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив - многократно се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор. Аз съм му казал - днес като мине законът в парламента, да излезе и да се обясни", коментира пред в. "Сега" премиерът Бойко Борисов по повод интервюто на хазартния бос пред bTV рано тази сутрин. Борисов не каза ще поиска ли оставката на Горанов.

Припомняме, че сутринта Васил Божков поиска оставката на финансовият министър Владислав Горанов и обяви, че в момента България се управлява от хунта. Кои са мутрите, всички знаем - едни им казват "мафия", други - "хунта", подчерта Божков и заяви, че на по-късен етап ще коментира какво точно има предвид. Иван Гешев реши, че съм виновен ли, как? Първо, не съм избягал, а заминах по работа. Второ, мислите ли, че щях да изляза от ареста, ако бях останал в България? Говоря, че физически нямаше да изляза оттам, коментира Божков. Той видя бухалките на съвременните мутри в лицето на прокуратурата, ДАНС и НАП.

Васил Божков: България се управлява от хунта в момента

В момента съм в Дубай, добре съм. Това заяви в ефира на сутрешния блок на bTV бизнесменът Васил Божков. Той посочи, че от края на месец...

В същото време самият Горанов заяви: "Ако Божков докаже твърденията си, аз ще понеса своята отговорност - не само политическа. Нямам никакви притеснения, всичките ми разговори с него са били свързани с дейността му като един от големите собственици на хазартен бизнес в България". На мнение съм, че и в момента Васил Бажков, ако иска, би могъл да заплати това, което не е платил навреме, защото милиарди са оборотите на фирмите, които са свързани с него, са генерирали през прериода, през който са действали, каза още той.

По повод обвиненията на Божков, че държавата му е отнела бизнеса, премиерът Борисов коментира пред в. "Сега": "Какво сме му взели - завод ли сме му взели, предприятие ли? Просто хазартът стана държавен и приходите му отиват за спорта."

Премиерът категорично не се съгласи, че ГЕРБ първо са наложили текстовете, позволили на хазарта да спестява данъци, а после са се отметнали. "Законът знаете кой го писа през 2014 и 2015 г. Тогава хазартът изцяло беше пропуснат. Ние въведохме такси. Това, че комисията не е спазвала закона... Всички вече са обвиняеми", казва той. Борисов визира промените в закона за хазарта, благодарение на които беше създадена законова възможност за тълкуване как моментните лотарии да плащат данъци. Така 2014 година се оказва нулева и моментните лотарии не плащат нито лев такса. По това време управлява кабинетът на Пламен Орешарски с мнозинство от БСП и ДПС, но само до 23 юли.

Борисов опроверга и обвиненията, че се разпорежда в спорта. "Какво се меся? На никого не се меся. Всичко, което правя, е след искане за подкрепа на фенклубове. От кой ли не получавам такива искания, включително и от "Левски". Всичко се случва пред очите на обществото, никога не съм го крил", бе категоричен той.

Горанов за обвиненията на Божков: Ако ги докаже, ще понеса отговорност

На мнение съм, че и в момента Васил Бажков, ако иска, би могъл да заплати това, което не е платил навреме, защото милиарди са оборотите...

Какъв отговор до Борисов беше изпратен от имейл с име "Васил Божков" на латиница - НАУЧЕТЕ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика