БСП: Има сделка с Полша за нов пост за Кристалина Георгиева в ООН

2686
БСП: Има сделка с Полша за нов пост за Кристалина Георгиева в ООН
Снимка: БГНЕС

Както вече се разбра от медиите правителството е оттеглило кандидатурата на България за непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН. Тази кандидатура е издигната през 2003 г. и България имаше огромен шанс да получи тази позиция в ООН за 2018 и 2019 г. Правителството я е оттеглило с перспектива през 2038 г. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Отново да се кандидатства. Станало е в договорка с подкрепа на Полша за Кристалина Георгиева срещу отстъпление от тази позиция. Поредното национално предателство на правителството на Бойко Борисов”, каза Нинова.

„На 9 декември 2016 г. външно министерство е изпратило екстрена грама със следното съдържание - МВнР взе решение да представи българска кандидатура за висок, ръководен пост в секретариата на ООН. Моля, да поискате среща с новоназначения генерален секретар на ООН Антонио Гутериш с цел представяне на българската кандидатура и връчване на писмото на министър Митов”, обясни Нинова, цитирана от БГНЕС.

Митов: Изтеглихме кандидатурата на България за СС на ООН, защото Полша обеща да подкрепи Бокова

Изтеглянето на кандидатурата за непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН за периода 2018-2019 г. е ангажимент към Полша заради по...

Тя бе категорична, че продължават задкулисните договорки в ущърб на интереса на България. Имаме въпроси към Митов и правителството на Бойко Борисов, обясни Нинова и започна да изрежда:

Кой, кога е взел е решение за такава кандидатура на България, защо е станало скрито от обществото и парламента, вярна ли е информацията, която се разпространява и в международни източници, че отново става въпрос за Кристалина Георгиева, която трябва да заеме поста ръководител на ПРООН (Програма за развитие на ООН)?

Вярно ли е, че това отново става в задкулисни договорки със сили извън България в ущърб на националния интерес? Докога ще търпим външната ни политика да представлява предателство след предателство на българския национален интерес?

Затова ли РБ бави мандата отново в договорка с ГЕРБ да съставят правителство, за да продължи тази политика, за да си довършат задкулисните сделки, за да продължават да продават България и да довършат тези порочни практики, които наложи правителството на Борисов в последните години?, запита още Корнелия Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика