БСП към ГЕРБ: Идеите не фалират, но вас ви събират парите и постовете

3127
БСП към ГЕРБ: Идеите не фалират, но вас ви събират парите и постовете
Снимка: bsp.bg

"Зад изказванията на БСП стои истината, че партията им е фалирала, но никой от лявата страна на залата не желае и не може да си позволи лукса да я признае. Това заяви народният представител от ПГ на ГЕРБ Маноил Манев по време на дебата за намаляване на партийната субсидия.

„Години наред вашата ръководителка и най-близките ѝ се упражнявахте всяка година и при всяка възможност, особено лятото върху това какви заплати получават народните представители, какви ваканции има Народното събрание.

Ожесточен спор в парламента за субсидиите: Фалирала ли е БСП и кой е по-голям популист

Остри реплики между депутатите и взаимни обвинения в популизъм съпътстваха дебатите по второ четене на промените в закона за бюджета, ...

Никакъв популизъм няма тук, това са „принципни неща“. Внесена е поправка в закона, която казва, че субсидиите ще бъдат 1 лв. Вие, колеги, някой от вас ще стане ли да ме обори тук и да чуе теза, подкрепена с факти, доказателства, обяснения, изчисления на БСП. Ако намерите такава, може и да се извиня от тази трибуна на БСП. Няма внесена такава. Няма я в Народното събрание, значи я няма в правния мир.

Има друго – предложение да вкараме тези неща в дни дебати, едни комисийки, едни кръгли маси, т.е. да ги заметем под килима и никой нищо да не направи по тази тема. Темата е проста - за това, че българските граждани имат различно виждане за финансирането на българските партии. Темата е още, че една единствена партия с нейния председател г-н Борисов намериха решение как това да стане истинска тема“, подчерта Манев.

Във връзка с тезите на БСП, че олигарсите ще контролират партиите, Манев коментира: „Как сега ще стане така, че бандитите, олигарсите, бизнесмените, не знам какво ще правят? Каква теза е това бе колеги, ние в правова държава ли искаме да живеем? Ние в това Народно събрание сме избрани, за да правим правова държава. Държава на закона.

Когато законът казва, че не може да бъдеш финансиран от престъпна дейност и не можеш да харчиш пари за неща, които не са ти разрешени и тук развиваш тезата, че това ще се случи на всяка цена, това означава, че някой живее с мисълта, че този закон него не го касае и че законността в тази държава не е важна“, допълни Манев.

Депутат от ГЕРБ обвини БСП в лицемерие и получи отговор в същия стил

Лицемерие е от страна на БСП да казват, че не е имало дебат за размера на субсидиите. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Ал...

„Понеже много обичате да се занимавате с БСП и с това дали една партия е фалирала или не. Няма как да фалира една партия. Тя не е търговско дружество. Тя е нещо, което събират идеи, принципи. Няма как идеите да фалират.Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски в реплика към Маноил Манев.

Вие това не може да го разберете. При вас това нещо не може да се случи. При вас единственото нещо, което може да ви събере са парите, поръчките, постовете. Но в този закон не може да запишем, че даваме право на членове на ГЕРБ да бъдат само с по една обществена поръчка или само с по един пост“, допълни още Свиленски.

„Ще ви кажа и другата истина, понеже тук се каза – да, вие влязохте в политиката. Не вие персонално, партията ви, с два заложени апартамента – на г-н Борисов и на г-н Цветанов.

Някои от тях излязоха с по 10 апартамента. Голяма част от вашия елит излезе с апартаменти в една голяма, богата строителна фирма в най-скъпия квартал на София“, посочи още заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“.

Зарков: Със субсидиите се покриха темите за цената на горивата, застрояването и други проблеми

„Този дебат ще завърши така, както започна – скандално, неприятно, с повече недоизказано, отколкото казано. Това каза зам.-...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика