БСП: Отбраната се нуждае от специално внимание

1449
БСП: Отбраната се нуждае от специално внимание
Снимка: БГНЕС

Отбраната се нуждае от специално внимание. Проблемите на сигурността на държавата и на националната сигурност са от по-друго естество, но мерките за Българската армия, на всички ни е ясно, че би следвало да бъдат от спешен характер.

Това заяви народният представител от „БСП за България“ и член на Изпълнителното бюро на партията Валери Жаблянов, предаде репортер на БГНЕС.

Кметът на Банско обвини БСП, че опитва по стар обичай да дели обществото

Кметът на Банско Георги Икономов реагира остро по адрес на БСП заради думите на един от най-приближените до лидера на социалистите Корн...

Част от ръководството на БСП проведе среща с Конфедерация на обществени организации от сигурността и отбраната (КООСО), на която е обсъден проектът на левицата „Визия за България“ и по-конкретно текстовете, посветени на сигурността и отбраната.

От левицата призовават темите за отбраната и сигурността да бъдат ясно разграничени и да не бъдат смесвани, като за пример посочват командироването на български военни в пограничните райони, където да се включат в охраната на държавната граница.

„Убедени сме, че подготовката и приемането на окончателния вариант на визията може да бъде дело на различни обществени, политически и научни среди, които да допринесат за това България да получи нов тласък в своето развитие“, коментира още Жаблянов.

БСП обещаха да вземат под внимание всички препоръки на Конфедерацията, сред които са конкретизиране на ролята на държавата в укрепването на сигурността, утвърждаването на надпартийния характер на държавната администрация, както и засилването на отбранителния капацитет.

БСП и ГЕРБ се скараха кой е гостувал на Бенчев - Румен Радев или Бойко Борисов?

Гостувал ли е министър-председателят Бойко Борисов на скандалния общински съветник от БСП Бенчо Бенчев? Това попита членът на Изпълните...

„Ние считаме, че този документ е изключително актуален. Документ, който се приема в подходящ момент от историята на света, с тази динамика и промяна в международните отношения. Основните заключения в тази визия са, че неолибералният модел е изчерпал своя потенциал, както и че светът е пред прага на тоста голяма промяна. Ние сме напълно съгласни с този извод“, подчерта полк. о.р. Иван Иванов, председател на УС на конфедерацията.

От организацията имат и някои критики към визията на БСП, които след обсъждането ще бъдат адресирани до ръководството на партията.

„Българската армия трябва да възстановява изгубените си способности“, настоя полк. о.р. Иванов и подчерта, че дискусиите по темата трябва да продължат, за да може армията ни да преодолее тежкото състояние, в което се намира.

Атанас Зафиров от Изпълнителното бюро на БСП припомни, че в раздел „Отбрана“ във визията на БСП има разписан специален абзац, предвиждащ подготвяне на концепция за развитието на въоръжените сили, който ще бъде подложен на обществено обсъждане и организациите от сектора.

Бенчев не е правил дарения на партията, категорични от БСП

БСП отрече информацията Бенчо Бенчев да е дарявал пари на партията. Припомняме, че по-рано днес (6 август) колегата на Бенчев в Общинс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика