БСП пак отрече финансиране от Бенчев, иска прозрачност относно парите от държавата за общините

2396
БСП пак отрече финансиране от Бенчев, иска прозрачност относно парите от държавата за общините
Снимка: БГНЕС

Ще си дойдем на темата, няма как да избягаме. Мисля, че втори ден се обясняваме имаме ли сестра или нямаме. Бенчо Бенчев е общински съветник в Бургас – той е представител на Сдружението на пенсионерите там, което ни е коалиционен партньор. Единствените пари, които е давал, са 70 лева. БСП няма черна каса, получава добра субсидия и не се нуждае от подобни форми на финансиране. Това заяви депутатът от БСП Кирил Добрев, който определи всякакви други приказки в сферата на "някой каза, друг чу".

Средства от Бенчо Бенчев под каквато и да е форма в БСП не са давани, категоричен беше депутатът. Ако някой си мисли, че е БСП, получавал е пари от Бенчев и не ги е внасял в БСП, това е друг въпрос, добави той. И атакува - "Аркус - Сигурност (Секюрити)" (бел. ред. - фирмата на Бенчев, където консултант е Очите), охранява пристанището в Бургас, охранява и училища - направо си затваряш бизнеса. Питайте кой даде тези обществени поръчки, добави народният представител.

Кадиев: Бенчев ми е разказвал, че Борисов му е гостувал

Бенчо Бенчев лично ми е разказвал как в къщата си в Меден Рудник се е срещал с Бойко Борисов като гл.секретар на МВР, а помощникът му Ц...

В тъмното се разпределят нови порции, обърна страницата Добрев, коментирайки правителствени постановления за отпускане на пари.

Добрев обяви, че 70 млн. лева били дадени на 40 общини на ГЕРБ, 30 млн. - на 28 общини на ДПС, а малко под 2 млн. лева – на общини на БСП. Той заяви, че били дадени 1 млн. лева за асфалтиране в село, чието име не спомена, както и 3,5 млн. лева за пречиствателна станция в друго населено място, чието име отново не уточни.

От БСП изразиха безпокойство, че чрез правителствени постановления се раздават много пари. По думите на червените през 2016 година били 180 млн. лева, а през миналата година – 243 млн. лева, като по-голямата част били дадени на шест общини. Социалистите искат спешно заседание на съвета за управление на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ), като обявиха, че ще искат финансовото министерство да обяви публично критериите, по които се отпускат средства за различните общини. Ще искаме компенсация за тези общини, които години наред не са получавали държавни пари, обявиха от БСП.

Раздаваме пари, без да имаме обществена поръчка, без да имаме изпълнител, просто на калпак, на симпатични хора, завърши Добрев и обяви: "Готови сме по всяко време за парламентарни избори".

Бенчо Бенчев: Нямам общ бизнес с Митьо Очите, не съм го укривал

Общинският съветник от групата на БСП в Бургас Бенчо Бенчев, който беше арестуван заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите в Иста...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика