БСП ще внесе предложение за преизчисляване на всички пенсии

8132
БСП ще внесе предложение за преизчисляване на всички пенсии
Снимка: БГНЕС

"В алтернативния бюджет на БСП за 2019 г. ще внесем предложение за преизчисляване на всички пенсии с друг размер на средния осигурителен доход". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след среща с представители на пенсионерските организации, които протестираха вчера. Нинова добави, че пенсиите са преизчислявани за последно през 2008 г. от правителството на БСП, а животът през тези 10 години се е оскъпил, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Пари в държавата има и доказателство са последните няколко години. Ежегодно премиерът Борисов, еднолично харчи над 1.5 млрд", добави Нинова. Тя коментира, че е важно какъв приоритет ще си постави всяка партия за изразходването на тези пари. "За нас грижата за възрастните хора е един от основните приоритети. Потвърдихме пред тях, че ще внесем отново отхвърления от управляващите в началото на мандата Закон за възрастните хора. Той е изключително необходим и гарантира спокойна среда за живот на пенсионерите", посочи лидерът на левицата. Корнелия Нинова изтъкна, че вчера, на протеста на пенсионерските организации, е бил отправен призив към политиците с конкретни искания за разрешаване на изключително наболели проблеми на възрастните хора. "Ние днес ги поканихме на среща, обсъдихме техните искания и смятаме, че е абсолютно наложително всички да се погрижим за възрастните хора на България, които живеят в нищета, чиито пенсии не стигат за основни нужди“, заяви Корнелия Нинова.

Цветанов за вота на недоверие: Това е просто заяждане

Един вот на недоверие може да бъде успешен само ако имаш алтернатива. Когато обаче нямаш такава, значи, че просто се заяждаш. Това заяв...

"Платформата "Визия за България" на БСП предлага много добра социална политика във всички области - здравеопазване, икономика, образование и социална политика. Нека държавата да не бъде мащеха за възрастните хора, които са дали своя принос за обществото", посочи Валентина Николова, председател на Съюз на пенсионерите-2004. Тя изтъкна, че Съюзът подкрепя идеята на БСП за преизчисляване на всички пенсии и за приемане на Закон за възрастните хора. "Вчера поканихме на протеста на пенсионерите всички институции. Единствените, които имаха достойнството да се срещнем, бяха БСП", коментира Венелин Новаков, национален координатор на Сдружение "Социална солидарност".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Калоян Методиев: Радев и Борисов се договориха за контролирана игра на управляващ и опозиция

"Врачуване" и нумерология: Как партиите разчетоха номерата си за изборите на 9 юни?

"Зелено движение" и ПП-ДБ отново заедно, но по места

Ето кои са номерата на партиите и коалициите за изборите на 9 юни (ВИДЕО)

Изплащат със седмица по-рано украинската помощ на земеделците

От юни се възобновяват полетите София - Баку

"Ню Йорк таймс": Риск от авторитаризъм в България след още избори? (СНИМКИ)

Европейските "зелени" са готови да се борят за по-силна Европа и равенство между всички страни

Политолог прогнозира пренареждане в редиците на ГЕРБ след вота

Коя е партията с най-стабилен електорат?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика