X
 
 

Цацаров би подкрепил Гешев дори и президентът да не подпише указа

2195 0
Цацаров би подкрепил Гешев дори и президентът да не подпише указа
Снимка: БГНЕС
Обвинител номер едно твърдо и убедено стои зад кандидатурата на своя заместник Иван Гешев. Сотир Цацаров взе участие в дискусия за киберсигурността, организирана от КРИБ, предаде news.bg.

На главния прокурор Сотир Цацаров не му било цел да се пребори с Лозан Панов, стана ясно от коментара му.

Комисията по атестиране одобри Иван Гешев

Комисията за атестиране и конкурси прие, че номинирания за главен прокурор и настоящ заместник на Сотир Цацаров - Иван Гешев притежава ...

"Нека оставим темата за г-н Панов, тази тема ще намери сама своето решение, да оставим времето да се произнесе кой прав - кой крив, настоя Цацаров.

"Навлизането с нападки не е най-доброто", подчерта Цацаров. "Когато ги е страх, когато са обсебени от страхове и влияния, не им остава нищо друго освен да навлязат в политиката", така отговори той на въпроса дали магистратите трябва да се месят в политиката нещата, както го прави Лозан Панов.

Цацаров коментира и думи на Панов, че нямал гръб като на румънския си колега. Главният прокурор по този повод заяви: "На съдията, пък и не само на съдията, не му трябва някакъв гръб, трябва му гръбнак. Имаш ли гръбнак ще се оправиш", категоричен бе той.

"Ще дам своя глас в подкрепа на господин Гешев, ще дам този глас и ако се налага да гласувам за господин Гешев и втори път, подчерта той.

Цацаров даде срок от 3 дни на Гешев да провери защо БНР онемя

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди да бъде направена проверка защо днес, 13 септември, между  06:00 и 11:00 часа беше спрян...

Абсолютно убедено главният прокурор щял да подкрепи Гешев, ако президентът Румен Радев не подпише указа за назначаването му. "Когато взема някакво решение, аз го осъществявам", подчерта той.

По думите му не бива да се говори за разнобой между институциите. Всяка от институциите има своите конституционни правомощия, право на ВСС е да гласува, да избере, всъщност изборът представлява форма на предложение към президента, право на президента на Републиката е да вземе решение, каквото той прецени, поясни Цацаров.

В евентуално отрицателно решение на президентската институция не трябвало да се търси някаква трагедия или разнобой между институциите, по думите на главния прокурор.

"Всеки, освен всичко друго, отговаря за знаците, които дава, подчерта главният прокурор. Всеки отговаря за своите действия, категоричен бе той. А своя евентуална повторна подкрепа за Иван Гешев той вижда като свое решение. Не ме е страх", изтъкна Сотир Цацаров.

Забраниха на Иванчева да участва в протест срещу Гешев

Забрана от прокуратурата за участие в протест, насочен срещу това Иван Гешев да бъде единствен кандидат в процедурата по избор на главе...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители