X
 
 

Цацаров даде срок от 3 дни на Гешев да провери защо БНР онемя

3948 0
photo of Цацаров даде срок от 3 дни на Гешев да провери защо БНР онемя
Снимка: БГНЕС
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди да бъде направена проверка защо днес, 13 септември, между  06:00 и 11:00 часа беше спряна програма "Хоризонт" на БНР. Проверката ще се извърши под прякото ръководство на зам.-главния прокурор Иван Гешев, който е и единствен кандидат за мястото на Цацаров. Оперативната работа ще е на ДАНС, СЕМ и КРС.

В съобщението на прокуратурата се казва, че спирането било оповестено в 21:16 часа на 12 септември, с обяснение за предварително планирана техническа профилактика и след получаване на писмо – справка от ДАНС за създадената по този начин опасност за застрашаване на националната сигурност, предвид статута на БНР като стратегически обект. БНР е стратегически обект за националната сигурност по подпомагане и опазване на гражданите, в случай на необходимост от уведомяване и предупреждаване на населението при бедствия, аварии и кризи.

БНР: Силвия Великова не е свалена от ефир, има обаче някои промени

"Силвия Великова не е свалена от ефир и продължава да работи като старши редактор в предаването "Преди всички" на програмата". Това обя...

Новината идва след скандала със Силвия Великова и понижаването ѝ в длъжност като водещ на "Преди всички" на "Хоризонт", както и светкавичното ѝ възстановяване само няколко часа по-късно. А директорът на "Хоризонт" Николай Кръстев си подаде оставката на нарочна пресконференция, като специално за спирането на радиото обясни, че БНР говорили с НУРТС да не се прави, но въпреки всичко се случило.

Дали случайно спирането на предавателите съвпадна точно с момента, в който на Силвия Великова беше отнет съдебния ресор? Кръстев така и не призна такова нещо и отрече, че емблематичната журналистка е понижена заради критиките ѝ към Иван Гешев!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално