Цацаров: Чайка идва в България заради спогодба, подписана от Велчев

2849
Цацаров: Чайка идва в България заради спогодба, подписана от Велчев
Снимка: БГНЕС

Генералният прокурор на Русия Юрий Чайка пристига в България във връзка с подписана спогодба още по времето на Борис Велчев. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров при откриването на новата сграда на Софийския районен съд.

В петък стана известно, че Чайка пристига у нас тази седмица на няколкодневно посещение. Официална информация за това не беше разпространена.

"Подписано е едно споразумение за сътрудничество между двете прокуратури и между главните прокурори Чайка и Борис Велчев. В изпълнение на това споразумение г-н Чайка е на посещение у нас", обясни Цацаров.

Прокуратурата разследва съпруга на Бокова за пране на пари

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка по случая с българския представител в Европейската банка за възстановяване и развити...

Чайка и Цацаров ще подпишат програма за двустранно сътрудничество - за взаимно обучение на прокурори, като първото мероприятие е сътрудничество в областта на антитероризма, обяви още главният прокурор. Той не отговори на въпроса кога пристига генералният прокурор на Русия, като заяви само, че идва, когато е предвидено в неговата програма. Обеща всяка среща и всяка стъпка от посещението на Чайка да бъдат публични за медиите.

По-рано днес лидерът на "Да, България" Христо Иванов заяви, че е "абсолютен скандал, че Чайка пристига у нас".

Вчера от партията призоваха институциите да откажат среща с генералния прокурор на Русия. Днес пък на пасарелката над "Цариградско шосе" в района на "София тех парк" активисти на "Да, България" поставиха надпис "Чайка вън от Европа".

След твърденията на Цветан Василев: Партия поиска отстраняването на Цацаров

Само ден след като банкерът Цветан Василев обяви, че откакто е в Белград е бил рекетиран от българската прокуратура за 15 млн. евро, им...

В коментар за призива на "Да, България", Цацаров заяви:

"Когато правният ти опит е много нисък, когато професионалният ти път, ако въобще може да се говори за такъв, е резултат на грантове на чужди фондации, когато политическата ти дейност е резултат на същите грантове и парите на двама, трима олигарси, какво друго ще ти остане да правиш освен тези декларации. Това е модел на поведение, което си длъжен да следваш. Не го ли следваш, спира спонсорството."

След журналистически въпрос дали говори за Христо Иванов, Цацаров заяви: "О, не, не съм казал, че това е Христо Иванов, вие го казахте току що."

"Всеки има правото да иска и да призовава каквото си иска. Това е демокрацията. Демокрацията е и в нещо друго - влизаш в парламента, когато за теб са гласували съответния брой хора, когато за теб не са гласували съответния брой хора си играеш на извънпарламентарни декларации", обясни още главният прокурор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика