Цацаров действа като слон в стъкларски магазин с КТБ, смята Татяна Дончева

36397
Цацаров действа като слон в стъкларски магазин с КТБ, смята Татяна Дончева
Снимка: БГНЕС

Казах ви за „развода” между Пеевски и Василев преди изборите, защото той имаше пряко отношение за политическото бъдеще на страната. Това коментира бившият червен депутат и лидер на Движение 21 Татяна Дончева.

Преди една година олигархичният кръг Пеевски-Василев-КТБ заедно с Доган си направи правителство. А на Кутев трябваше да му направи впечатление колко струва охраната на Пеевски преди година, захапа Дончева.

Цацаров: Отговорни лица на КТБ не са разследвани

Отговорни лица на КТБ не са разследвани. Разпитвани са свидетели, които работят във фирми, които са били претърсвани и откъдето е била ...

Сега, след развода, следва делене на фирми. На думи те може да са били договорени, но чисто юридически не е така. Има и компании на Василев с мениджмънт на Пеевски – в това отношение Пеевски изигра Василев. А екшънът с КТБ стана, защото Пеевски дължи 300 млн. лева на Корпоративна банка, както и заради деленето на компании, заяви Дончева в сутрешния блок на Нова телевизия.

Олигархичният кръг на КТБ придоби много сериозни размери в много икономически сектори в България. А КТБ има дългове към ВТБ, Василев трябва да мисли как да обслужва и тях, посочи Дончева. Отделно налице са и големи икономически проекти, в които е замесен Цветан Василев, добави тя.

Това, което направиха БНБ и правителството с КТБ, не беше много добре премерено. Защото се насаждат страхове за банковата система. Всеки ден се появява някой – Чобанов, Искров, Хампарцумян, които с безизразен глас казват, че няма опасност. И хората си мислят, че има голяма опасност точно заради това. Да изберат един човек, авторитетен, за да говори и да не се нагнетява напрежение, призова бившият депутат на БСП.

В рамките на четири дни има организирано теглене на 1,2 млрд. лева от КТБ и то от държавни предприятия, главно от енергетиката. „Депешът” беше даден още преди изборите, твърди Дончева.

БНБ започна проверка на активите и пасивите на КТБ

Днес започва заявената от Българската народна банка и правителството проверка на активите и пасивите на банковата група Корпоративна тъ...

По отношение на Сотир Цацаров и вчерашните му излияния медиите да спрат да се занимават с SMS сагата между Пеевски и Василев, Татяна Дончева счита, че Цацаров не е достатъчно добър за главен прокурор. Цацаров е добър на ниво преписки, смята тя. И БНБ действително внимава с него, защото го счита за човек на Пеевски. Как може да има подход към Цветан Гунев – абсурдно, смята тя. А акцията на прокуратурата в КТБ е пълна простотия – така се засилва впечатлението, че държавното обвинение събаря една банка, сигурна е Дончева.

„Булгартабак” е ключово предприятие – от няколко месеца там тече сага. Предишната година Стоян Мавродиев (бел. ред. – председателят на Комисията по финансов надзор) искаше да премести офиса на КФН и накрая подаде сигнал, че някой го оклеветява, защото не се разбраха вътрешно. Прокуратурата направи преписка, Цацаров се изказа и уж всичко приключи с тази клевета. Но преди два-три месеца Градската прокуратура е подновила случая и казала на Дирекция на полицията да проверява не само клеветата, а да проверява вредителство по Глава Първа на Наказателния кодекс на част от заместниците на Мавродиев в КФН, каза Дончева. А единият от тези заместници ще решава въпроса с „Булгартабак” и акциите на холдинга. Разпределението там е към фирма на Маджуков и други компании, докато предприятието го държи „неизвестно физическо лице”, зад което вероятно седи Пеевски. Новият собственик не е отправил задължителното търгово предложение към миноритарните акционери и, според Дончева, това дава повод на КФН да се намеси. Nа 30 юни предстои Общо събрание на „Булгартабак” и оттам може да излезе ключът от бараката, заключи Дончева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика