X
 
 

Червен депутат: Държавата се управлява така, че всеки един проблем се превръща в криза

592 0
photo of Червен депутат: Държавата се управлява така, че всеки един проблем се превръща в криза
Снимка: БГНЕС
За пореден път гледаме законопроект, който не е внесен от Министерски съвет. За пореден път Министерски съвет прехвърля топката към парламента, който няма никаква вина за разразилата се африканска чума. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна по време на дебатите за Закона за лова и опазване на дивеча.

Той добави, че всичко, което се е случило, е изцяло по вина на Министерството на земеделието и ГЕРБ, защото по думите му държавата се управлява така, че всеки един проблем се превръща в криза.

Депутатите промениха закон заради африканската чума по свинете

Парламентът окончателно прие промените в Закона за лова и опазване на дивеча. Част от промените бяха внесени заради епидемията от афри...

„Преди няколко години министерството проспа момента за превенция. В продължение на четири години се знае, че африканската чума настъпва към България, но не бяха предприети никакви мерки, освен да се построи една телена ограда. Не бяха предупредени стопаните в Северна България, не им бе забранено да отглеждат свине, не бяха предприети и никакви мерки за изграждане на нужните екарисажи”, коментира народният представител.

Той добави, че когато се е създал хаосът, правителството както винаги е дотичало в парламента, за да иска от народните представители да решат проблема. „Отново се прави законодателство набързо, когато кризата вече е факт и това се превръща в практика”, каза още Драгомир Стойнев.

„Създава се усещането за бърза реакция, за опасност, за да влезе законът в сила“, заяви от своя страна секретарят на ПГ на левицата Филип Попов.

По думите му дори не могат да се спазят трите дни по Закона за нормативните актове, за да се запознае обществото със закона и той да влезе в сила нормално. „Защо се прави това бързане? Защо след като НС прие закон, с който възложи на министъра удобни правомощия той се отказа от тях, влезе африканската чума у нас и сега постфактум бързаме с този закон?“, попита социалистът.

Ловци планират протести заради мерките срещу африканската чума по свинете

Ловци подготвят протести заради крайните мерки, наложени им заради африканската чума по свинете. Те са внесли в Министерството на ...

Той подчерта, че ПГ на „БСП за България“ принципно подкрепя закона, но не е навременен. „Не се знае дали министърът и този път ще издаде заповед за удължаване на ловния сезон на дива свиня. Дори и да бъде издадена тази заповед, всичко вече е след дъжд качулка“, заключи Филип Попов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-20 септември

Овен През новата седмица ще се чувствате сигурни в себе си, самочувствието ви е доста високо, чувствате се добре в кожата си и това ще повлияе позитивно...

Последно в Актуално