ЦИК обяви: Има сигнал за търговия с ромски гласове в Дупница, не е доказан още

13774
ЦИК обяви: Има сигнал за търговия с ромски гласове в Дупница, не е доказан още
Снимка: БГНЕС

Има сигнал за опит за търговия с ромски гласове в Дупница, но засега не е доказан. Това съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов. По думите му, има сигнали за нарушения в избирателните секции с компактно ромско население.

"Ние самите бяхме свидетели на нарушение в Дупница. Рано е да се обобщи тази информация и да кажа какво влияние има върху изборите като цяло", коментира Томов пред "Фокус". Той уточни, че в Дупница става дума за опит за търговия с гласове, недоказан засега, и отказа последващ коментар.

Цветозар Томов потвърди за "маскираната агитация"

Говорителят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов потвърди за грубото нарушение на закона в деня за размисъл чрез поздравит...

Цветозар Томов обясни, че проверката заради съмненията за контролиран вот в община Бобов дол продължава в рамките на целия изборен ден. "До момента не сме регистрирали съществени нарушения", заяви той.

Според него, активността не е особено висока. "В община Бобов дол, до 14,00 часа, тя е приблизително 25% от регистрираните по списък гласоподаватели. Нямам в момента данни за цялата страна, защото съм в движение, но мисля, че не се различава много от средната за страната, дори е по-висока от средната за страната", посочи Томов.

Той каза още, че задачата му като представител на ЦИК в Бобов дол е да провери сигналите за контролиран вот там, както и в Дупница, където живеят част от миньорите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика