Цветанов: Антитерористичният закон ще гарантира спазването на човешките права

669
Цветанов: Антитерористичният закон ще гарантира спазването на човешките права
Снимка: БГНЕС

За мен е удовлетворителен резултатът от първото гласуване на антитерористичния закон, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"В една дискусия винаги може да има различни мнения. Самият факт, че вече в цяла Европа се говори за антитерористично законодателство, няма как България да остане встрани и няма как да не синхронизираме действията си законодателството да бъде адаптивно с това, което се прилага и се приема в държавите от ЕС", заяви той.

Разделението на властите ще гарантира, че антитерористичният закон, който беше гласуван от парламента на първо четене, ще гарантира спазването на човешките права, коментира още Цветан Цветанов.

"Знаете, че в последните два парламента има реално функциониращи парламентарни комисии, които са към специализираните комисии за сигурност, за обществен ред и това дава възможност на всички парламентарно-представени групи, да имат своите представители и тук силната роля е, както на опозицията, така и на управляващите и формиращото се мнозинство, което трябва да се съобразява с всички разумни критики, и да се постигне този необходим баланс, който е гаранция за успеха в борбата срещу тероризма", заяви той, цитиран от БНР.

Бъчварова: По превенцията на тероризъм в България се прави всичко, което трябва

Големият проблем на Европа, на цивилизацията ни в момента, е отношението на бежанците към държавата, която ги е приела. Важно е да разб...

Цветанов обясни, че проектозаконът предвижда с механизъм да се защити имуществото на гражданите при осъществяване на антитерористични операции.

"Когато се реализира една антитерористична операция, след това държавата да може да защити имуществото, ако то бъде разрушено", допълни той.

Партия ГЕРБ ще открие предизборната си кампания на 9 октомври, а в средата на септември ще бъде обявена кандидат-президентската двойка, потвърди Цветан Цветанов. Според него на фона на предизвикателствата пред България и света, президентската институция ще играе балансираща роля във вътрешен план и трябва да бъде силният глас на страната навън. Така Цветан Цветанов обясни изказването на премиера, че президентските избори са лидерска битка.

"От тази гледна точка смятам, че президентската кампания ще бъде доста интересна и съм убеден, че всички останали политически партии подхождат по същия начин, за да може действително да има лидерски дебат и да може действително системните партии да направят съответно най-добрите номинации", заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Калоян Методиев: Радев и Борисов се договориха за контролирана игра на управляващ и опозиция

"Врачуване" и нумерология: Как партиите разчетоха номерата си за изборите на 9 юни?

"Зелено движение" и ПП-ДБ отново заедно, но по места

Ето кои са номерата на партиите и коалициите за изборите на 9 юни (ВИДЕО)

Изплащат със седмица по-рано украинската помощ на земеделците

От юни се възобновяват полетите София - Баку

"Ню Йорк таймс": Риск от авторитаризъм в България след още избори? (СНИМКИ)

Европейските "зелени" са готови да се борят за по-силна Европа и равенство между всички страни

Политолог прогнозира пренареждане в редиците на ГЕРБ след вота

Коя е партията с най-стабилен електорат?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика